NOVI SPREMNICI, PUNILIŠTA... / Županija prihvatila plan kojim se povećava kapacitet naftnih spremišta Janafa

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Planira se izgradnja novih spremnika za skladištenje nafte i naftnih derivata u funkciji osiguranja državnih obveznih rezervi

9.6.2022.
17:41
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Izmjene Prostornog plana Primorsko-goranske županije, kojima se povećava kapacitet Janaf-ovih naftnih spremišta u Omišlju, a brodogradilištu u Kraljevici daje status državnog brodogradilišta, prihvatili su u četvrtak županijski vijećnici.

Uz postojeće, planira se izgradnja novih spremnika za skladištenje nafte i naftnih derivata u funkciji osiguranja državnih obveznih rezervi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđa se izgradnja novih spremnika za naftu s infrastrukturom, nazivnog volumena 80.000 prostornih metara, ukupno 640.000 prostornih metara, čime će se kapaciteti na terminalu povećati na 2,04 milijuna prostornih metara.

Planiraju se i novi spremnici za naftne derivate, uz izgradnju spremnika za biogorivo, punilišta za kamionske cisterne, postrojenja za obradu para ugljikovodika i plinospreme, kapaciteta do 220.000 prostornih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dva postojeća, planira se izgradnja dodatna dva tankerska priveza.

Image
nije jedina... /

Novi paket EU sankcija ostavio Srbiju bez ruske nafte koju dobiva preko JANAF-a

Image
nije jedina... /

Novi paket EU sankcija ostavio Srbiju bez ruske nafte koju dobiva preko JANAF-a

Na području Kraljevice planira se luka posebne namjene - brodogradilišna luka državnog značaja, u kojoj se brodogradnja može odvijati na navozima duljim od 50 metara i na doku s više od tisuću tona nosivosti, a prihvaćene su i promjene koje se odnose na lučke bazene u Malom Lošinju te lokaciju za izgradnju lječilišta Soline u Dobrinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvaćen je i rebalans, kojim se konsolidirani županijski proračun za ovu godinu povećava za 126,9 milijuna kuna, sa 1,52 milijarde na 1,65 milijardu kuna,

Manji dio povećanja odnosi se na preneseni višak od 43 milijuna kuna, a veći dio na povećanje prihoda i primitaka tekuće godine od 83,9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo tri četvrtine povećanja rashoda odnose se na povećanje izdataka za zdravstvo, odgoj i obrazovanje.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo