Općinski sud u Kutini / Zviždačica koja je poslala gradonačelnika iza rešetaka: 'Sud je privremeno zaustavio moj otkaz!'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Za otkaz tvrdi da joj ga smješta gradonačelnik, donedavno HDZ-ovac, koji je u istražnom zatvoru zbog njenog dokazivanja da je tražio izmišljanje poslova za HDZ-ovce i HSLS-ovce

13.1.2022.
10:52
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Adrijana Cvrtila, bivša direktorice gradske tvrtke EKO Moslavina iz Kutine, zbog čijih je istupa gradonačelnik Kutine s još nekoliko ljudi završio u istražnom zatvoru, sad je objavila da je na Općinskom sudu u Kutini dobila još jednu bitku, onu o otkazu:

"Općinski sud u Kutini je donio Rješenje i o drugoj privremenoj mjeri koju sam zatražila i njome je zaustavio primjenu nove sistematizacije kojom je direktor EKO Moslavine g. Husnjak htio ukinuti moje radno mjesto 'voditelj razvoja i zaštite okoliša'!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"G. Husnjak" je Danijel Husnjak, sadašnji novi direktor EKO Moslavine, imenovan nakon što je 9. prosinca 2021. Cvrtila smijenjena na Skupštini tvrtke. Podsjetimo, to je bio onaj opjevani trenutak kad je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić burno došao, zabilježen TV kamerama, a potom stoga ubrzo ljutito otišao.

Zlatko Babić, sad u istražnom zatvoru s još trojicom, tamo je završio po odluci Županijskog suda u Zagrebu nakon što su se u akciju dali USKOK i PNUSKOK. A to je, pak, bila direktna posljedica toga što je Cvrtila je objavila snimke razgovora iz kojih se otkriva da se za glasove u gradskom vijeću zauzvrat dogovaralo zapošljavanje u javnim tvrtkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AFERA U EKO MOSLAVINI /

U posjedu smo snimke koja jasno dočarava političku trgovinu u Kutini, potpredsjednik Gradskog vijeća RTL-ovom reporteru: 'Nemoj se igrat s menom'

Image
AFERA U EKO MOSLAVINI /

U posjedu smo snimke koja jasno dočarava političku trgovinu u Kutini, potpredsjednik Gradskog vijeća RTL-ovom reporteru: 'Nemoj se igrat s menom'

U rujnu, kad je Cvrtila o tome progovorila, gradonačelnik je još bio član HDZ-a. Ona se tužila da ju je Babić, kao gradonačelnik, prisiljavao da zapošljava ljude po stranačkom koalicijskom ključu. Stoga je i predsjednik HSLS-a ubrzo bespoštedno raspustio i gradski i županijski ogranak HSLS-a, kako je govorio, zgrožen onime što je vidio i čuo.

Čuo je, između ostalog, snimku koja, pred svega, sadrži i ovaj dio razgovora upućen Cvrtili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva radna mjesta u cijelom gradu gdje se tko prima ti sve informacije imaš. K'o da ne znam, sve informacije dolaze gradonačelniku da si on prebere ak' ima ljude da ih ugura."

Uglavnom, nakon što su snimke izašle u javnost u rujnu, odmah su raspisali novi natječaj za mjesto direktora EKO Moslavine, na koji se javila i tada još aktualna direktorica. Na razgovoru za posao dočekali su je oni protiv kojih je progovorila i Cvrtila nije odabrana, odabran je Husnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Husnjak je, pak, krenuo ukinuti i radno mjesto na kojem je Cvrtila bila prije nego što je postala direktorica, dakle na koje je vraćena nakon što je smijenjena s mjesta direktorice. Ukidanje tog radnog mjesta, "voditelj razvoja i zaštite okoliša", značio bi automatski otkaz Cvrtili.

To je bio onaj dio gdje je ona nedavno optužila gradonačelnika da čak i iz istražnog zatvora, očito dakle smatra da to čini preko Husnjaka, ide ukidati njeno radno mjesto, zapravo smjestiti joj otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Husnjak je zadnjih dana intenzivno po medijima objašnjavao da je odluka o njenoj smjeni de facto bila zrela još ljetos, zbog navodnog nezadovoljstva njenim radom, odbijanjem njenih izvještaja na gradskoj skupštini Grada Kutine.

Husnjak ju je pritom nazvao "uhljebom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezgodna mjesta u njegovoj tezi su, prvo, to što unatoč tome što je, kako on tvrdi, još ljetos bilo jasno da samo treba finalizirati njenu smjenu, ona smijenjena tek nakon što je javno "zazviždala" o zapošljavanju u EKO Moslavini. A tu se onda našla i audio snimka.

"Kad sam rekla da im nemam što dati za radit, on (gradonačelnik) je govorio 'okreni glavu, stani na loptu, narušavaš mi koaliciju, oni moraju ostati raditi'", pričala je Cvrtila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga točka koja se ne uklapa u Husnjakovu tezu o razlozima smjene Cvrtile bio je razlog što ga je na dan smjene Cvrtile kao razlog smjene naveo načelnik općine Velika Ludina Dražen Pavlović

"Pa razlozi su u tome što, ovoga, je donosila čudne stvari, zapošljavala ljude o kojima mi pojma nemamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvoj situaciji Cvrtila je odlučila braniti svoj posao na Općinskom sudu u Kutini, koji je, kako se vidi iz

Image
Foto: Adrijana Cvrtila/Facebook
Image
Foto: Adrijana Cvrtila/Facebook

, odlučio da se privremenom mjerom odgađa primjena odluka o sistematizaciji radnih mjesta u EKO Moslavini od 5. siječnja ove godine, po kojem bi njeno mjesto bilo ukinuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud u Kutini usto još prijeti odgovornoj osobi da, ako bi prekršio ovu odluku, riskira kaznu od između 1000 i 30.000 kuna, odnosno pravnoj osobi, dakle tvrtki, od između 10.000 i 100.000 kuna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo