PREPUN 'VESELOG DUHANA' / Hrvatski 'diplomat' uhvaćen s kilogramom droge

Image

MVPEI potvrdilo je u utorak da je djelatnik tog ministarstva uhićen u Splitu s nešto više od kilogram marihuane te je istaknulo da je zloupotrijebio službeni položaj ako se prilikom uhićenja, kao što su prenijeli neki mediji, pozivao na diplomatski imunitet.

25.10.2011.
13:24
VOYO logo

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je da je od policije dobilo informaciju da je uhićen jedan djelatnik tog ministarstva zbog posjedovanja veće količine opojnih sredstava. Priopćilo je kako taj djelatnik nema diplomatski imunitet, a ako se pozivao na imunitet, riječ o zloporabi službenog položaja.

Ministarstvo je objasnilo da diplomatski imunitet imaju samo akreditirani diplomati u stranim državama te da diplomatski imunitet ne može imati službenik u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku je kriminalistička obrada, zatim kazneni postupak, a to će ministarstvo također poduzeti odgovarajuće mjere u skladu sa Zakonom o državnim službenicima, kažu u MVPEI-ju.

Splitska policija jučer je u automobilu i stanu 32-godišnjega Splićanina S.T., djelatnika tog ministarstva, pronašla nešto više od kilogram marihuane vrijedne 50 tisuća kuna. Nad njim se još provodi kriminalistička istraga tijekom koje će policija pokušati doznati od koga je drogu nabavio, kojem je tržištu bila namijenjena te ostale pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeni policiji dosad nije bio poznat po kaznenim djelima.

Branitelj osumnjičenoga, splitski odvjetnik Željko Gulišija rekao je da je o zastupanju 32-godišnjaka razgovarao s njegovom majkom te da ne zna pojedinosti slučaja. Dodao je da će njegov branjenik poslijepodne biti ispitan u državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo