KADROVSKE PROMJENE U POLICIJI / "Hrvatski FBI" počinje s radom

Image

Tihomir Kralj imenovan šefom Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

27.10.2008.
16:57
VOYO logo

ZAGREB - Imenovanjem Tihomira Kralja čelnikom Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Željka Brincke njegovim zamjenikom taj je ured, u medijima već prozvan hrvatskim FBI-em, danas službeno počeo s radom.

Ured je osnovan na temelju Vladine strategije za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala radi učinkovitije policijske borbe protiv tih "rak rana hrvatskog društva", kako su to nebrojeno puta ocijenili najviši državni dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad se ne znaju pojedinosti oko organizacije Ureda, ali mediji nagađaju da će zapošljavati od 250 do 300 policajaca s posebnim odjelom koji će raditi s informatorima iz podzemlja, zatim odjelom koji će davati svu logističku potporu kriminalistima te odjelom koji će se baviti općim kriminalitetom, terorizmom, ratnim zločinima i ekstremnim nasiljem.

Mediji pišu da će se u nadležnost "hrvatskog FBI-a" preseliti istrage više neriješenih ubojstava i premlaćivanja. Njegovo će sjedište biti u Ravnateljstvu policije, a područni centri u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Ureda 42-godišnji Tihomir Kralj diplomirani je kriminalist, a u MUP-u je od 1991. godine. Bio je načelnik Odjela posebnih kriminalističkih poslova, pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije, a na najnoviju dužnost imenovan je s mjesta načelnika Odjela kriminaliteta droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo