OSUDA MEĐUNARODNIH UDRUGA / Hrvatski novinari rade u strahu za život

Image
Image

Amnesty International i Reporteri bez granica osudili su prijetnje koje dobivaju novinari.

29.11.2008.
14:10
VOYO logo

ZAGREB - Prijetnje koje u zadnje vrijeme stižu novinarima osudila je međunarodna udruga novinara Reporteri bez granica te Amnesty International, udruga za ljudska prava.

Propust hrvatskih vlasti da stanu na kraj prijetnjama novinarima doveo je do atmosfere zastrašivanja u kojoj novinari rade izloženi velikoj opasnosti po život, objavio je Amnesty International reagirajući na posljednje prijetnje novinaru Dragi Hedlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo hrvatske vlasti da provedu hitnu, nepristranu i učinkovitu istragu kako bi se osiguralo da odgovorni za te prijetnje budu izvedeni pred sud. Organizacija također poziva vlasti da poduzmu učinkovite mjere kako bi se stalo na kraj sve češćim zastrašivanjima i napadima koji su ponekad kobni", dodaje se u priopćenju.

Reporteri bez granica objavili su pak da su novinari koji pišu o ratnim zločinima postali glavne mete onih koji žele da se zaborave njihove odgovornosti u ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnje su vrijeme dvojica novinara, Drago Hedl i Hrvoje Appelt, dobila policijsku zaštitu. Još uvijek nije otkriven napadač na Dušana Miljuša niti ubojica Ive Pukanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo