ubojica uhićen / Hrvatski povjesničar upucan u glavu u New Yorku

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatski povjesničar William Klinger ubijen je u subotu u New Yorku.

2.2.2015.
17:07
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Povjesničar William Klinger, porijeklom iz Hrvatske, ubijen je u subotu u Queensu u New Yorku.

Kako prenose strani mediji, Klinger je pronađen u subotu oko 14.30 sati kako nepomično leži pored javnog bazena u sklopu parka Astoria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je prostijelnu ranu na glavi, ali kako se neslužbeno doznaje, davao je znakove života. Klinger je brzo prebačen u bolnicu Elmhurst, no ipak mu nije bilo spasa.

Newyorška policija u ponedjeljak je na Twitteru objavila da je Klingerov ubojica uhićen, a riječ je, kako prenosi tršćanski dnevnik Il Piccolo, o Klingerovom prijatelju, američkom državljaninu Alexanderu Bonichu, koji stanuje u Queensu nedaleko od mjesta zločina. Motiv zločina zasad je nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List Il Messagero Veneto otkriva da je Klinger, rođen u Rijeci 1972., studirao u Trstu i doktorirao na Europskom sveučilišnom institutu u Firenci, a bio je posvećen proučavanju Jugoslavije pod vodstvom Josipa Broza Tita, o čemu je napisao nekoliko knjiga i eseja. Autor knjige Teror narodu bio je oženjen, otac dvoje djece, koji je s obitelji živio u Goriziji, a u New Yorku je bio privremeno kako bi držao predavanja na konferenciji o bivšoj Jugoslaviji o 2. svjetskom ratu i poslijeratnim zbivanjima na Balkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo