poražavajući podaci / Hrvatski tinejdžeri na neslavnoj listi: sve više piju i sve su deblji!

Image
Foto: RTL

Tinejdžeri u Hrvatskoj su pri vrhu ljestvice europskih zemalja što se tiče potrošnje alkohola, a sve je više i onih koji se sve manje kreću te se bore s pretilošću

1.4.2015.
7:45
RTL
VOYO logo

Tinejdžeri u Hrvatskoj su pri vrhu ljestvice europskih zemalja što se tiče potrošnje alkohola, a sve je više i onih koji se sve manje kreću te se bore s pretilošću.

Informacije su to koje su ovog tjedna objavljene u Europskom časopisu za javno zdravstvo (EJPH) Sveučilišta u Oxfordu, koje svake četiri godine provodi istraživanje o zdravstvenom ponašanju školaraca u dobi od 11 do 15 godina.

Prema istom istraživanju, hrvatski tinejdžeri vrlo aktivno komuniciraju putem mobitela i interneta, tek ih trećina jede voće i povrće, a četvrtina ih tvrdi da je seksualno aktivna, pri čemu su navodno odgovorni i koriste prezervative.

Istraživanjem se obuhvatilo razdoblje od 2002. do 2010. godine, a utvrđeno je kako su trendovi u većini zemalja pozitivni, što znači da su štetna ponašanja u padu, a tinejdžeri alkohol i pušenje smatraju sve manje privlačnima.

Što se tiče Hrvatske, ona u nekim područjima stoji dobro, no još su uvijek zabrinjavajući podaci u svezi zdrave prehrane, tjelovježbe i konzumacije alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo