RASKOL MEĐU SELJACIMA / HSS-ovci smijenili Marijanu Petir

Image

Marijana Petir od utorka više nije predsjednica HSS-ovog zastupničkog kluba. Josip Friščić kaže da ona biti dio stranke, a ne stranka u stranci.

14.7.2009.
15:25
VOYO logo

ZAGREB - Petorica zastupnika HSS-a smijenila su danas Marijanu Petir s dužnosti predsjednice zastupničkog kluba te stranke, a na to su mjesto imenovali Stanka Grčića.

Potpredsjednik Kluba Zdravko Kelić nakon sjednice je izvijestio da su na sjednici bili svi HSS-ovci osim Marijane Petir te da su nazočni jednoglasno odlučili o njezinoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da Klub pod starom predsjednicom "nije radio kako je bilo zamišljeno na početku". Zbog toga je, kaže, izmijenjen Pravilnik Kluba, što bi mu trebalo osigurati kvalitetniji rad.

Predsjednik stranke Josip Friščić kazao je pak kako smjena nema veze s disciplinskim postupkom koji se protiv zastupnice vodi pred stranačkim Časnim sudom. Odbacio je tumačenja da se odrekao Marijane Petir, ističući kako zastupnica "mora početi funkcionirati kao dio stranke, a ne kao stranka u stranci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disciplinski postupak protiv Marijane Petir pokrenulo je Predsjedništvo HSS-a, nakon što je javno izrazila neslaganje s odlukom tog tijela kojom se HSS u Vladi odrekao resora poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo