reakcije na smanjenje plaća / HUP: To je potez koji je trebalo napraviti odavno

'Morat ćemo smanjiti bruto plaće za tri posto za sve zaposlene u javnom sektoru, od predsjednika Republike i mene pa do činovnika i službenika javnih službi. Tu moram izuzeti učitelje i nastavnike u osnovnim i srednjim školama kojima ćemo povećati koeficijent', rekao je premijer Zoran Milanović u ekskluzivnom razgovoru za RTL Danas.

19.2.2013.
20:29
VOYO logo

U ekskluzivnom razgovoru za RTL Danas premijer Zoran Milanović najavio je rezanje plaća za sve zaposlene u javnom sektoru i to u iznosu od 3 % bruto plaće.

Odmah je reagirala Hrvatska udruga poslodavaca. "Ovo je potez koji je trebalo napraviti odavno, a jasno da je uvijek neugodno i onom tko donosi odluku o smanjenju plaća kao i onome na koga se to odnosi. Već 15-ak godina ne povlačimo nikakve poteze da izađemo na bolju stranu, ne radimo reforme koje su nužne i ovo je samo svjesnost situacije u kojoj se nalazimo", rekao nam je IvanMiloloža.

HDZ-ova zastupnica MartinaDalić smatra da se smanjenje plaća moglo izbjeći te da se takav potez ne bi morao povlačiti da se od početka vodila drukčija ekonomska politika.

"Iz ovog poteza jasno je da vlada ima velike poteškoće u održanju proračuna", rekla je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo