Predložili svojih 13 mjera / HUP uzvraća Vladi: 'Ne stvaramo mi uvjete za ulaganje'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Činjenica da kapital ne dolazi u Hrvatsku, odnosno, da prinosi na uloženo nisu dovoljni, znači da nema uvjeta. Trebamo ozbiljne reforme što prije, jer ovakav rast deficita državnog proračuna je neodrživ i ne znam koja je poruka svima nama', zaključio je predsjednik Udruge poslodavaca Ivica Mudrinić.

30.9.2013.
10:36
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon opetovanih Vladinih kritika upućenih poduzetnicima, iz Hrvatske udruge poslodavaca odgovaraju da privatni sektor nije onaj koji stvara uvjete za ulaganje.

"Činjenica da kapital ne dolazi u Hrvatsku, odnosno, da prinosi na uloženo nisu dovoljni, znači da nema uvjeta. Trebamo ozbiljne reforme što prije, jer ovakav rast deficita državnog proračuna je neodrživ i ne znam koja je poruka svima nama", zaključio je predsjednik Udruge poslodavaca IvicaMudrinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HUP predlaže 13 mjera: povećanje konkurentnosti, fiskalna konsolidacija, reforma javne administracije i lokalne uprave i samouprave, smanjenje poreznih i neporeznih davanja, uklanjanje investicijskih barijera, reforma pravosuđa, obrazovanja, zdravstva, mirovinskog sustava i teritorijalnog ustroja, liberalizacija tržišta rada, restrukturiranje javnih poduzeća, jača ponuda kapitala i poduzetnička klima, aktivno privlačenje investicija i socijalni dijalog.

Za svaku od mjera HUP priprema specifičan set pokazatelja na temelju kojih će se mjeriti njihova uspješnost realizacije. Dokument 'HUP skor' to će objavljivati dvaput godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo