prozivka hdssb-ovca / 'I Al Capone je pao jer nije plaćao porez, no kod nas nitko ne pada'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'I Al Capone je pao kada nije plaćao porez, no u Hrvatskoj izgleda da nitko nije pao, dapače dug se gomilao i gomilao, dugovi su rasli, no i danas nitko nema hrabrosti otpisati pojedine dugove', poručio je HDSSB-ovac Bubalo

19.2.2015.
15:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborsku raspravu o izmjenama Općeg poreznog zakona zastupnici su u četvrtak iskoristili za međusobnu prozivku o tome tko je odgovoran za porezne dugove, što je HDSSB-ovog KrešimiraBubala ponukalo da podsjeti kako je i Al Capone "pao" jer nije plaćao porez, "dok kod nas nitko zbog toga ne pada, a dugovi se gomilaju".

"Nije se naplaćivalo poreze, 2012. godine smo zatekli 50 milijardi nenaplaćenih potraživanja", upozorio je nezavisni zastupnik i bivši ministar financija SlavkoLinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov IvanŠuker uzvratio mu je pitanjem što je s 22 milijarde kuna iz 2002. godine, iz vremena vlade na čelu sa SDP-om. "Prema tome, to je proces koji ide", poručio je Liniću.

"Pa i Al Capone je pao kada nije plaćao porez, no u Hrvatskoj izgleda da nitko nije pao, dapače dug se gomilao i gomilao, dugovi su rasli, no i danas nitko nema hrabrosti otpisati pojedine dugove", poručio je HDSSB-ovac Bubalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izmjena općeg poreznog zakona uvodi obvezujuće mišljenje kao važan institut pravne sigurnosti poduzetnika. Porezna uprava u ime države jamči da će porezni tretman u budućnosti te i takve investicije biti takav kako stoji u obvezujućem mišljenju, pojašnjava zamjenik ministra finacija Igor Rađenović. Iznimno važno je, ističe, uvođenje porezne nagodbe, kao i upravnog ugovora koji bi se sklapao na do 24 mjeseca, radi namirenja dospjelog poreznog duga.

I dok iz redova vladajućih poručuju kako će sada, za razliku od nekih prošlih nekih vremena i jedne obročne otplate, Porezna uprava imati alat da u tom smislu bude učinkovitija, oporba u to ne vjeruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Goran Marić, HDZ

"Ovo je zadnji čin drame koja se zove predstečajne nagodbe. Onima kojima su kroz predstečajne nagodbe oprostili najveći dio dugova ostatak im sad reprogramirate", kazao je HDZ-ov GoranMarić.

Nezavisni Slavko Linić boji se, kaže, da će ponovno biti diskreditacije pojedinih poreznih obveznika u odnosu na politički podbne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reformist PetarBaranović upozorio je na problem prebijanja s poticajima dugova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. "To je jedna od najvećih gluposti hrvatskog poreznog sustava u povijesti, valjda od Isusa Krista na ovamo, od kad je Hrvata. I na taj način, i na taj način smo doveli selo i hrvatske seljake u bezizlaznu situaciju. Umjesto da smo prebijali dugove s potraživanjem poticaja, mi smo doveli u situaciju OPG-ove da ih je danas blokirano gotovo dvije trećine", rekao je Baranović.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo