SLOŽAN S MILANOVIĆEM / I Karamarko bi volio da izlaznost na izbore bude veća

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Svoju građansku dužnost obavili su i Tomislav Karamarko, Mirela Holy, Dragutin Lesar, Milan Kujundžić te brojni drugi političari.

25.5.2014.
12:32
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko danas je u prostorijama VII. gimnazije glasovao na izborima za Europski parlament, istaknuvši važnost tih izbora te izrazivši očekivanje da će izlaznost biti veća nego prošle godine.

"Ljudi trebaju shvatiti značaj činjenice da smo članica EU i kakve nam sve to mogućnosti pruža. Volio bih da izlazak bude veći nego prošle godine kada je bio 21 posto, što je bilo jako malo", izjavio je Karamarko novinarima nakon glasovanja. Njegova izjava je nevjerojatno slična onoj premijera Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je ustvrdio da su političari dali sve od sebe kako bi motivirali građane da izađu na izbore.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Republike IvoJosipović glasovao je jutros sa suprugom na izbornom mjestu u Palmotićevoj ulici, a novinarima je izjavio kako od budućih 11 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu očekuje studiozni pristup obnašanju funkcije i participaciju pri donošenju najboljih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Europskom parlamentu donosi se ogroman broj za nas suštinskih odluka i očekujem njihov angažman, jedan radni studiozni pristup obnašanju funkcije. Očekujem, naravno, da participiraju u donošenju najboljih odluka", rekao je Josipović upitan kakva su njegova očekivanja od 11 europarlamentaraca koje Hrvatska danas bira.

Ocijenio je kako će o tome procjenuju li dovoljno građani važnost ovih izbora pokazati njihova izlaznost na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo po izlaznosti. Ali, sasvim sam siguran da će svijest o važnosti europskih institucija i izbora kod nas rasti", kazao je Josipović i dodao da su mu na izbornom mjestu na kojem je glasao kazali kako su prilično zadovoljni dosadašnjim odazivom.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednica ORaH-a i nositeljica izborne liste te stranke MirelaHoly danas je na biračkom mjestu na zagrebačkom Mirogoju glasovala na izborima za Europski parlament, izrazivši nadu da će izlaznost na izbore biti veća nego na istim izborima lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holy je novinarima izjavila kako informacije kojima raspolaže ne govore o većoj izlaznosti, zbog čega je pozvala građane da izađu na izbore, koje smatra izuzetno važnima jer se u ovom mandatu odlučuje o proračunu za vrlo dugo razdoblje Europske unije.

Upitana je li izlaznost možda tako mala jer je kampanja podbacila, odgovorila je kako je teško sada o tome govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da građani nisu dovoljno upoznati s važnošću Europskog parlamenta i o tome koliko je sudbina Hrvatske ustvari vezana uz odluke koje se donose u Europskom parlamentu", istaknula je Holy. Nije htjela komentirati svoja očekivanja od ovih izbora.

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskih laburista DragutinLesar glasovao je jutros u međimurskoj općini Šenkovec na izborima za Europski parlament koji, naglasio je, odlučuje o raspodjeli 960 milijardi eura 'teškog' proračuna Europske unije, a zbog čega važnim smatra izaći na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao drugi važni razlog zašto je važno glasovati Lesar je novinarima naveo i to što će po prvi put Europski parlament birati predsjednika Europske komisije.

"Ona grupacija koja ima presudni utjecaj u EU parlamentu odlučuje o tome tko će biti budući predsjednik Europske komisije", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao treći razlog naveo je domaću političku scenu, odnosno uvjeravanje političkih snaga u utvrđivanje moći ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

Upitan kakav izborni rezultat očekuje, Lesar je odgovorio kako osim dobrog rezultata za stranku priželjkuje i veću izlaznost birača od one koju pokazuju ankete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske zore i nositelj liste Saveza za Hrvatsku MilanKujundžić danas je nakon glasovanja na izborima za Europski parlament poručio kako je najvažnije da narod na izborima kaže što želi.

"Hrvatskoj državi, hrvatskom narodu nadasve trebaju ljubav, znanje i rad", izjavio je Kujundžić novinarima na biračkom mjestu u osnovnoj školi Malešnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da danas počinje preokret promjena u Hrvatskoj gdje će Hrvati, uvjeren je, izabrati one koji vole Hrvatsku, koji znaju raditi i koji će raditi za Hrvatsku.

"Vjerujemo da će rezultat biti jako dobar, najvažnije je da narod kaže što želi", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo