MNOGIMA ZIMOVANJE NEDOSTIŽNO / Iako je kriza, zimskih radosti Hrvati se ne žele odreći

Iako je kriza, zimskih radosti velik broj Hrvata ne želi se odreći i tek što su se vratili s mora već planiraju zimovanje. Prošle ih se godine skijalo oko 300 tisuća, a putničke agencije već bilježe porast prodaje aranžmana i do 15 posto. Gdje se ide i tko si odmor u snijegu može priuštiti?

13.10.2012.
19:20
VOYO logo

Za većinu Hrvata zimske su radosti ove godine nedostižne.

S prodajom aranžmana putničke agencije  krenule su u kolovozu i već bilježe porast prodaje. Povratkom s ljetovanja mnogi su tako odlučili iskoristiti popuste od dvadeset posto i odmah isplanirali i zimovanje.  

"Prema prvim brojkama koje smo prikupili, ona je bolja nego u tom istom periodu prošle godine cijenimo da je 10 do 15 posto bolja smatramo se da će do kraja ostat to povećanje", izjavio je BorisŽgomba, Udruga hrvatskih putničkih agencija.

To znači da bi preko putničkih agencija na skijanje moglo više od 70 000 Hrvata, a ako se tome pribroje i oni koji će putovati u vlastitom aranžmanu i ove bi se godine u planinama moglo zabavljati oko 300 tisuća Hrvata.

Zbog prošlogodišnje nestašice snijega ide se na sigurno pa se biraju  skijališta koja imaju osiguran umjetni snijeg, a tradicionalno top destinacije su Austrija, Italija,susjedne Slovenija i BIH, a raste popularnost i za Francuskom gdje se za manje od 1000 kuna može dobiti 7 noćenja i skijaška karta.

"Tu vidimo promjenu u odnosu na prošle godine kada su Francusku birali mladi željni zabave željni'boardanja' i slično sada sve više obitelji odlaze usprkos udaljenosti", tvrdi NikolinaFrklić iz putničke agencije Atlas.

Većina će na skijanje za vrijeme školskih praznika, a cijene ovise o destinaciji i smještaju.

Tek rijetki će ovaj sport platiti gotovinom - većina će zimski provod još dugo otplaćivati.

Više pogledajte u prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo