'najvjerojatnije' tunižani / Identificirani napadači koji su počinili masakr u Tunisu

Image
Foto: AP

Po glasnogovorniku ministarstva unutarnjih poslova, radi se "vjerojatno" o Tunižanima. Ni premijer ni ministarstvo unutarnjih poslova nisu pružili dodatne obavijesti o te dvije osobe

19.3.2015.
9:55
AP
VOYO logo

Tuniški premijer HabibEsid identificirao je dva napadača iz Muzeja Bardo u srijedu kao Jasina Abidija i Hatema Hačnauija.

Po glasnogovorniku ministarstva unutarnjih poslova, radi se "vjerojatno" o Tunižanima. Ni premijer ni ministarstvo unutarnjih poslova nisu pružili dodatne obavijesti o te dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je spomenuo mogućnost dvojice ili trojice suučesnika.

Devetnaest osoba, 17 turista i dvoje Tunižana, poginulo je u napadu automatskim oružjem u srijedu ispred Muzeja Bardo.Za napad koji je trajao oko četiri sata još nitko nije preuzeo odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP


Nestabilnost u Libiji "rasadnik je terorizma", ustvrdio je u srijedu u Parizu tuniški šef diplomacije Tajeb Bakuš i pozvao međunarodnu zajednicu u akciju kako bi se u toj zemlji konačno sastavila jedinstvena vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rasadnik terorizma su nestabilnost i nepostojanje države u Libiji. Sve dok stanje ostane takvo, svi smo ugroženi", rekao je Bakuš.

"Podupiremo svaku akciju koja teži pronalaženju rješenja za Libiju kako bi ta zemlja imala samo jednu vladu sposobnu kontrolirati terorizam", rekao je tuniški šef diplomacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo