crna sudbina / 'Iduća zemlja koja će zadavati glavobolju Uniji je Hrvatska'

Image

Kako se bliži ulazak Hrvatske u Europsku uniju, tako raste i zabrinutost pojedinih europskih zemalja kako bi Lijepa Naša mogla postati nova Rumunjska ili Bugarska.

28.3.2013.
12:19
VOYO logo

List Sueddeutsche Zeitung piše da je Hrvatska sljedeća zemlja koja bi Europskoj uniji mogla zadati glavobolju.

"Nije li bilo nešto s Grčkom koja je također bila preopterećena u krutom nadmetanju Europske unije i zato je u više navrata morala dobiti alimentaciju? Ne gleda li upravo cijeli svijet na Cipar, otok koji je zbog diskretne gostoljubivosti svojih bankara i bilježnika prije svega omiljen kod bogatih Rusa i Ukrajinaca. Bankrot Cipra sada je morao biti spriječen financijskom injekcijom u visini od 10 milijardi eura", napisao je list Süeddeutsche Zeitung.

Ova novina je također zaključila kako je 'riječ je o državi u kojoj je, slično Grčkoj, privilegirana određena klijentela, državi koja ima podijeljenu upravu, prenapuhani državni sektor, jedva funkcionirajuće pravosuđe i nakon brojnih provedenih reformi, raširenu korupciju i zaostalo gospodarstvo koje gotovo nije pripremljeno na izazove Europske unije'.

"Sve to detaljno stoji u izvještajima MMF-a, Svjetske banke, Transparency Internationala ili UN-a. Čini se da Europska komisija to ignorira", piše Sueddeutsche Zeitung.

Navodno njemački zastupnici s nelagodom prihvaćaju Hrvatsku u europsku obitelj, međutim, nemaju snage reći 'ne'.

Također su se dotakli i situacije u Sloveniji, ali naglašavaju kako naša susjeda još uvijek ima šansu sama se izvući iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo