NEMA MJESTA ZA KOSOR / 'Imamo mi svoje kriterije, ne primamo svakoga!'

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je novopečeni HDSSB-ovac Josip Salapić promijenio retoriku, Dinko Burić je objasnio zašto u njegovoj stranci nikada neće biti mjesta za Jadranku Kosor i kako je Šeksu pametnije da ode u mirovinu.

30.5.2012.
13:21
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Josip Salapić prebjegao iz Karamarkovog HDZ-a u HDSSB-e, okrenuo je ploču. Dok je još jučer zastupao HDZ-ove stavove oko Branimira Glavaša, već danas o njemu govori kao o heroju.

"Ja sam se ovih dana temeljito uvjerio i pročitao presudu Branimiru Glavašu. Smatram da je hrvatski sudovi trebaju preispitati. Mislim da Ustavni sud na kojemu se trenutno nalazi predmet treba dobro procijeniti presudu Glavašu, jer je sramotno i skandalozno a se sve žrtve do 8. listopada 1991. godine, do našeg razdruživanja sa SFRJ ne smatraju žrtvama, jer se tada časna hrvatska vojska smatra paravojnom formacijom, a JNA, koja je bila agresor, legitimnim obrambenim tijelom", zborio je u srijedu Salapić podržavan novim stranačkim kolegama.

Također je dodao kako ni jedan general ne smije sjediti u zatvoru i ispaštati za slobodnu Hrvatsku.

Dinko Burić je nakon toga izjavio kako ne vjeruje da će Salapić biti jedini HDZ-ovac koji će htjeti prebjeći u HDSSB.

"Ima ljudi koji pokazuju ogromne simpatije prema našem političkom djelovanju, naravno, iz HDZ-a. No, nisu baš svi dobrodošli. Kad je riječ o Vladimiru Šeksu, njemu je odavno mjesto u mirovini, ne u političkom životu. Da je to na vrijeme napravio, ostao bi upamćen po nekim dobrim stvarima koje je napravio, a ne po 'locirati, identificirati, uhititi, transferirati", rekao je Burić.

On je također odbacio mogućnost da se njegovoj stranci pridruži bivša šefica HDZ-a Jadranka Kosor.

"Kosor nije iz Slavonije i Baranje. Mi je nikad nisam doživljavali kao izvornu Slavonku, ona ne živi tamo. Ne primamo mi baš svakoga, imamo mi svoje kriterije. Gospodin Salapić je kvalitetan i aktivan saborski zastupnik i mislimo da je pravo pojačanje Kluba zastupnika HDSSB-a", objasnio je svoj stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo