'Kaznite ih - i to vješanjem!' / Indija je na nogama zbog još jednog monstruoznog zločina

Indija je na nogama zbog još jednog monstruoznog zločina: grupnog silovanja i okrutnog ubojstva dvije djevojčice. Krenuli su masovni prosvjedi, na kojima žene prozivaju vlast i policiju za nesposobnost.

31.5.2014.
19:24
VOYO logo

Kaznite ih - i to vješanjem - traže obitelji djevojčica koje su prije tri dana pronađene silovane i ubijene. U posjet u selo Katra na sjeveru Indije cijeli dan im stižu aktivistice i političari.

Posljednji u nizu gnjusnih zločinama prema ženama u Indiji - posebno je uznemirujuć. Djevojčice stare 14 i 15 godina izašle su u polje obaviti nuždu i više se nisu vratile. Pronađene su silovane, zadavljene i obješene na drvo manga idućeg dana. Kao da to nije dovoljno - policija nije poduzela ništa.

Kada su djevojčice nestale, obitelji su to prijavile policiji i tražili njihovu pomoć. Ali policajac je zaprijetio ocu i optužio ga da je svoje kćeri gurnuo u prostituciju. Na kraju je tražio da ga se ne ometa dok spava.

Zbog svega - Indijke su još jednom na nogama. Prosvjeduju zbog nesposobnosti vlade i policije da riješe očito gorući problem.

Od novoizabrane vlasti u New Delhiju svi očekuju da riješi probleme. Žene noću moraju izlaziti iz kuće jer 600 milijuna ljudi u zemlji nema sanitarni čvor. Indijcima su dostupniji mobiteli nego WC-i. A novo silovanje se dogodi svake 22 minute.

Trojica napadača su uhićena, kao i dvojica policajaca jer nisu djelovali. Barem dvojica još su na slobodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo