NADASVE NEOBIČAN DOGAĐAJ / Iran Angelu "zarobio" u zraku

Image

Zrakoplov s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel bio je prisljen dva sata kružiti nad Turskom, jer mu je Iran u zadnji tren zabranio prelet preko svog teritorija, na putu za Indiju.

31.5.2011.
8:08
VOYO logo

NEW DELHI - Njemačka kancelarka Angela Merkel morala je dva sata kružiti iznad Turske jer je Iran uskratio dopuštenje za prelet njezina zrakoplova preko svog teritorija.

"Takvo što još nismo doživjeli", rekao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert nakon što je kancelarka konačno doputovala u New Delhi. Odbio je kritizirati iranske vlasti, ali je rekao da je događaj u najmanju ruku neobičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopuštenje, koje je Njemačka imala na početku putovanja, opozvano  je baš u trenutku kada je letjelica ulazila u iranski zračni prostor.
Nakon više od sata pregovora u koji su bile uključene turske vlasti i njemačko ministartsvo vanjskih poslova, zrakoplovu je dopušteno da preko Irana nastavi put Indije.

Europska unija prošli je tjedan proširila sankcije protiv Irana zbog nedostatka napretka u rješavanju nuklearnog pitanja, što je možda bio povod ovakvu, kako bi rekao glasnogovornik njemačke vlade, u najmanju ruku neobičnom ponašanju Teherana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo