more natopljeno krvlju / ISIS objavio novu snimku: brutalna smaknuća otetih kršćana

Image
Foto: Screenshot: YouTube
Image
Foto: Screenshot: YouTube

Islamisti su objavili snimku pogubljenja 21 egipatskog kršćana koje su zarobili u Libiji

16.2.2015.
7:18
Screenshot: YouTube
VOYO logo

Džihadistička skupina Islamska država (IS) objavila je u nedjelju videosnimku pogubljenja osoba koje je predstavila kao egipatske kršćane, kopte koje je nedavno bila otela u Libiji.

Na snimkama objavljenim na mrežnim stranicama kojima se koristi IS, osobe u narančastim odijelima, sličnim onima koje su nosili taoci koje je džihadistička skupina nedavno pogubila u Siriji, poredani su na plaži s rukama u lisičinama na leđima, nakon čega im krvnici odrubljuju glavu nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem broju časopisa El Dabiq, koji izlazi na engleskom jeziku, od četvrtka, objavljen je napis o otmici 21 egipatskog kopta, popraćen fotografijama sličnim onima na videosnimci objavljenoj u nedjelju.

Libijski ogranak IS-a izvijestio je u siječnju da je oteo 21 egipatskog kopta u Libiji, a i Kairo je potvrdio da je 20 njegovih državljana oteto u toj susjednoj zemlji u dvama odvojenim napadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljna videosnimka nosi naziv: Poruka potpisana krvlju upućena narodu Križa, a u titlu se navodi da je upućena 'narodu Križa vjernom neprijateljskoj egipatskoj Crkvi'.

'Ubojstvo Egipćana u Libiji dostojno prijezira'

Bijela kuća osudila je u nedjelju 'prijezira dostojno kukavičko ubojstvo' 21 Egipćana u Libiji koje su počinili militanti ISIL-a i pozvala na političko rješenje sukoba u toj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nečovječno ubojstvo nedužnih je najnoviji zlobni čin počinjen od strane ISIL-ovih terorista protiv ljudi u regiji, uključujući ubojstva 12 egipatskih vojnika na Sinaju, koji potiču međunarodnu zajednicu na jedinstvo protiv ISIL-a", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo