POLICIJSKA BRUTALNOST / Ispred uplakane djece gurnuli oca uza zid i stavili mu lisice!

Image

Zbog nepropisnog parkiranja dvojica policijskih službenika su ispred jednog zagrebačkog dječjeg vrtića krenuli privoditi jednog muškarca pred očima njegove djece, sestre, drugih roditelja i djelatnika vrtića.

21.3.2012.
20:06
VOYO logo

Zbog vrijeđanja policijskih djelatnika, koji su jučer u prijepodnevnim satima u Prilazu Đure Deželića ispred dječjeg vrtića Izvor ispisivali kazne za nepropisno parkirana vozila, priveden je jedan muškarac. No, svemu tome je prethodio ružan incident u kojeg su, osim policajaca i privedenog, sudjelovali i njegova sestra, djeca, ali i ravnateljica vrtića.

Naime, majka jedne djevojčice, baš kao i mnogi drugi, morala je nepropisno parkirati kako bi uopće mogla doći do vrtića.

Na prekršaj su je upozorila dva policijska službenika. Ona, procjenjujući kako u tom trenutku nije predstavljala posebnu smetnju bilo kome, zamolila je da odvede svoje dijete u vrtić nakon čega je spremna platiti kaznu.

Prema riječima ravnateljice vrtića Ljiljane Vukšić, žena je predstavnicima reda i sigurnosti rekla kako ima ozljedu noge te se zbog toga teže kreće.

Međutim, policajci nisu imali razumijevanja za molbu majke, pa se svađi priključio i njen brat, koji u istom vrtiću ima djecu. Tad su nastali ozbiljni problemi.

Nakon verbalne prepirke, policijski službenici su fizički savladali brata gurnuvši ga uza zid, zavrnuvši mu ruke na leđa i stavili su mu lisice. Pokušali su i ženi staviti lisice, a pritom su njenu kćer gurnuli na pod.

"Što je to nagnalo policajce da gospodina nabiju u zid, da mu pred očima djece i svih nas tamo prisutnih nabiju lisice na ruke, da pokušaju majci staviti lisice? Pri tome su gurnuli djevojčicu. Ne znam, ali da je to bila iznimno ružna situacija, koja je nepotrebna", rekla je ravnateljica vrtića Ljiljana Vukšić dodavši kako se sve to odvijalo pred očima djece.

Curica je čvrsto zgrabila majku za ruku i izgledala 'zaleđeno', dok su blizanci muškarca, kojem su stavili lisice, prestrašeno plakali.

Psihologinja vrtića Soraja Čamber Verlberg zamolila je policajce da skinu lisice s ruku oca kako bi mogao umiriti djecu koja su neprestano vrištala, što su policajci na kraju i učinili.

Ravnateljica je zatražila od policajaca da svi zajedno odu u njen ured te civilizirano riješe situaciju, što su oni odbili.

Tražila je brojeve njihovih službenih iskaznica, no policijski službenici joj ih nisu htjeli dati naglašavajući kako 'ona nije službena osoba', iako im se predstavila kao ravnateljica vrtića.

Potom su došla još dva policajaca te su svi ušli u vrtić, unatoč tome što ih je ravnateljica upozoravala da ne ulaze s oružjem kako ne bi uznemirili djecu.

Otac je završio u pritvoru, koji je trajao cijeli dan, a cijeli ovaj slučaj imat će svoj epilog na sudu.

Međutim, iz policije stiže drugačija priča. Naime, oni ističu kako u ovom slučaju nije bilo propusta s njihove strane.

Oni su rekli kako su njihovi djelatnici ostavili obavijest na automobilu o nepropisnom parkiranju, a zatim je došao vlasnik tog vozila i krenuo ih vrijeđati.

Zbog toga su ga legitimirati, a kada je muškarac to odbio, oni su odlučili upotrijebiti silu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo