novi osumnjičeni / Istraga u Hrvatskim šumama: Šteta od 977 tisuća kuna

Image
Foto: RTL

'Financijski promet nije i iznos štete, istragom je utvrđeno da je u toj podružnici u Gospiću pričinjena šteta od 977.138,76 kuna i odnosi se na aktivnosti svih šestero osumnjičenika zajedno', rekao je zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Željko Brkljačić

13.2.2014.
10:10
RTL
VOYO logo

Novu dvojicu osumnjičenih za gospodarske zlouporabe u gospićkoj podružnici Hrvatskih šuma, uz četvero ranije osumnjičenih, karlovačko Županijsko državno odvjetništvo tereti da su to državno poduzeće oštetili za ukupno 977 tisuća kuna.

Zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Željko Brkljačić pojasnio je za Hinu kako se ranija informacija tužiteljstva o šteti od 1,8 milijuna kuna odnosila na podatak iz razdoblja izvida, a da je kasnije tijekom istrage utvrđeno da je riječ o iznosu ukupnog prometa poslovanja tvrtke po stavkama obuhvaćenim kriminalnom aktivnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Financijski promet nije i iznos štete, istragom je utvrđeno da je u toj podružnici u Gospiću pričinjena šteta od 977.138,76 kuna i odnosi se na aktivnosti svih šestero osumnjičenika zajedno", rekao je Brkljačić.

Dvojica novoosumnjičenih (voditelj podružnice u Gospiću i rukovoditelj računovodstvenog odjela) za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave jučer su pušteni da se brane sa slobode. Naime, sutkinja istrage na gospićkom sudu Dubravka Rudelić odbila je prijedlog karlovačkog tužiteljstva za njihovim zadržavanjem u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih dvojicu se nakon proširenja istrage tereti da su, u dogovoru s četvero ranije osumnjičenih iz iste podružnice Hrvatskih šima te u cilju pribavljanja nezakonite imovinske koristi, krivotvorili dokumentaciju te stvarali nepostojeće obveze koje za podlogu nisu imale isporučenu robu te su ugovarali uvećane cijene robe.

Brkljačić iz karlovačkog ŽDO-a kazao je Hini i kako to tužiteljstvo još nije zaprimilo odluku sutkinje istrage te dodao kako će o eventualnom podnošenju žalbe na njezinu odluku o puštanju na slobodu dvojice osumnjičenih odlučiti kada dobiju odluku s obrazloženjem. Rok za žalbu je tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo