bizarni detalji / Istraga ubojstva na Trešnjevci: Ubio brata nakon svađe

Policija još uvijek nije razjasnila okolnosti stravičnog ubojstva u novogodišnjoj noći na Trešnjevci, no neslužbeno se su iscurili u javnost bizarni detalji ovog zločina.

3.1.2013.
18:33
VOYO logo

Za ubojstvo Vedrana zagrebačkoj Ogrizovićevoj ulici na Novu godinu policija je osumnjičila njegovog 31-godišnjeg brata blizanca Miroslava. 

Osim Miroslava, na policijskoj obradi je bila i Vedranova djevojka Dolores, koja je jedina vidjela što se uistinu dogodilo te kobne noći. Štoviše, policija vjeruje kako su upravo 23-godišnjakinja i ljubomora bili katalizatori ovog ubojstva.

Naime, sve troje su već dulje vrijeme živjeli zajedno iako je Dolores bila u vezi s Vedranom. No radilo se, po svemu sudeći, o prilično otvorenoj vezi u kojoj su dvojica blizanaca zajedno imala seksualne odnose s djevojkom koje su snimali i videokamerom. Neslužbeno se doznaje kako se Dolores bavila prostitucijom.

Često su im se u seksualnim igricama znale pridružiti i druge djevojke, a Dolores je policiji priznala kako su bili skloni sado-mazo zabavama koje je ona znala organizirati iz hobija. Na novogodišnjoj zabavi popilo se mnogo alkohola.


"Utvrđeno je da su se osumnjičeni i oštećeni već prije fizički i verbalno sukobljavali, a tijekom spornog događaja su zajedno s 23-godišnjakinjom u stanu ispijali veće količine alkoholnih pića. Na mjestu događaja pronađen je i pištolj kojeg je osumnjičeni ilegalno nabavio i posjedovao, te je izuzeto više noževa koji su predani na vještačenje", izjavila je Mirela Ban, glasnogovornica PU zagrebačke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija još nije otkrila je li Miroslav nožem ubio Vedrana u naletu ljubomore, no prema dosadašnjim dokazima, čini se kako je upravo kompleksan odnos blizanaca i djevojke bio motiv stravičnog ubojstva.

Miroslav i Vedran u jednom su se trenutku posvađali, a Miroslav je prema bratu zamahnuo nožem. Vedran se srušio na pod i počeo grčiti. Miroslav je počeo reanimirati brata, ali bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolores je Miroslavu sve to vrijeme u panici govorila da mora pozvati Hitnu pomoć. Kako Miroslav na to nije reagirao, izgubila je živce, uzela pištolj koji je bio u stanu, uperila ga prema Miroslavu i rekla mu da će ga ubiti ako ne pozove Hitnu pomoć. Kako bi ga uplašila, ispalila je pokraj njega hitac u fotelju. To je dovelo do željenog cilja pa su ubrzo pozvali Hitnu pomoć, no nažalost, za Vedrana je bilo prekasno.

Policija je iz stana izuzela računalo, više noževa te pištolj kojeg je ilegalno nabavio osumnjičeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je priveden pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage mu je na prijedlog zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo