'BORBA PROTIV PARATIZMA' / Italija u lovu na lažnu sirotinju i prevarante svih vrsta

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA

'Borba protiv parazitizma i rasipanja javnog novca', najavljena kao prioritet štedljive vlade Marija Montija, polučila je rezultate. Pravosudnim vlastima prijavljeno je ukupno 22.000 osoba zbog jedne ili više različitih prevara.

28.1.2013.
15:59
PHOTOS/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Lažni siromasi i lažni invalidi, mrtvi umirovljenici koji su nastavili primati mirovine i rad na crno oštetili su državni proračun za više od pet milijarda eura u 2012., objavila je u ponedjeljak talijanska financijska policija.

"Borba protiv parazitizma i rasipanja javnog novca", najavljena kao prioritet štedljive vlade Marija Montija, polučila je rezultate. Pravosudnim vlastima prijavljeno je ukupno 22.000 osoba zbog jedne ili više različitih prevara, objavila je talijanska financijska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je 3.556 "lažnih siromaha" primalo stipendiju ili se koristilo povlasticama za plaćanje dječjih vrtića. Lažnih je invalida pobrojano 1.047, a "lažnih radnika u poljoprivredi" bilo je 3.297.

U 395 slučajeva obitelji su nastavile primati mirovinu na ime roditelja koji su već pokopani. Nadalje, 1.274. zaposlenika u javnim službama prijavljeno je 2012., jer su ilegalno radili drugi posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim štete državnom proračunu veće od 5 milijarda eura, pronevjere javnog i općinskog novca premašile su svotu od 1,1 milijarde eura.

Prošli tjedan financijska policija objavila je da je otkrila više od 56 milijarda eura porezne utaje u 2012., zbog čega je prijavljeno gotovo 12.000 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska financijska policija otkrila je oko 30.000 radnika koji su povremeno radili na crno, od čega je njih 16.233 stalno radilo na crno.

Zaplijenjena imovina prekršitelja procjenjuje se na više od milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lov na porezne utajivače i prevarante svih vrsta, koji u Italiji nisu rijetkost, provodi se bez prestanka od jeseni 2011., kada je tehnokratsku vladu sastavio profesor Mario Monti i odlučio stati na kraj desetljećima raznih smicalica kojima se se koristili domišljati građani.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo