nije došao na suđenje / Ivo Sanader ima problema sa srcem

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zbog zdravstvenih problema Ive Sanadera danas je odgođeno suđenje u slučaju Planinska. Sljedeće ročište je zakazano za 4. studenog.

16.10.2014.
11:05
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Suđenje u slučaju Planinska ni danas nije nastavljeno zbog zdravstvenih tegoba bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanader.

Njegova odvjetnica JadrankaSloković kazala je da Sanader ponovno ima problema sa srcem te da treba obaviti medicinske pretrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje ročište 7. listopada također je prekinuto kako bi obrana mogla proučiti novi vještački nalaz o vrijednosti zgrade koju su Mesnice Fiolić prodale Ministarstvu regionalnog razvoja, nakon čega je bivši premijer, po tvrdnjama tužiteljstva, primio 17 milijuna kuna provizije.

Priču o Sanaderovom milijunskom mitu, koje mu je odnio u kutiji za hrenovke, prvi je iznio vlasnik mesne industrije i bivši saborski zastupnik HDZ-a StjepanFiolić, koji sada sa Sanaderom dijeli optuženičku klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov odvjetnik BrankoŠerić ranije je kazao da i novo vještačenje dokazuje tvrdnje njegova branjenika, no predstavnici Uskoka danas su uložili prigovor na vještačenje pa će na idućem ročištu biti ispitani njegovi autori iz Instituta građevinarstva Hrvatske.

Osim njih, na klupi za svjedoke, 4. studenoga, ponovno bi se trebala pojaviti i Fiolićeva supruga Katica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe u slučaju Planinska, osim Fiolića, priznao je i bivši Sanaderov ministar PetarČobanković, koji je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića sudi se i MladenuMlinareviću, čija je tvrtka Inženjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo