Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KATFRIOL

Izbornik Dalić se priključio hvalevrijednoj akciji: 'Ena ima 12 godina i zaslužuje živjeti'

"Je l' možete staviti cijenu na život, na mladi ljudski život?", pita se Privara

Image
Foto: Hrvatska udruga oboljelih od cistične fibroze
RTL Vijesti/ 8.5.2021. u 17:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Liječnici su Anjinim roditeljima poručili kako njihova kćer neće dživjeti punoljetnost. Tada je Anja Privara imala samo četiri mjeseca. Na svu sreću, liječnicisnisu bili u pravu jer Anja danas ima 27 godina, ali nažalost, boluje od rijetke bolesti cistične fibroze. Tajnica je Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze. Ta bolest nije samo njoj narušila zdravlje već je odvela sa sobon njezino četvero prijatelja. Anja je sebi zacrtala misiju - borba da na HZZO-vu listu uđe njoj prijekopotrebni lijek Katfriol.

Upravo ovoj hvalevrijednoj akciji priključio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. "Ovo je Ena, ima 12 godina i boluje od ove teške bolesti. Ona nije samo jedna od 150 oboljelih u Hrvatskoj, ona je vesela, draga, topla djevojčica, učenica 5. razreda. Zaslužuje imati odrastanje bez briga! Zaslužuje živjeti!", stoji na Facebook stranicama udruge. 

Privara je za RTL rekla: "To je za nas nada za bolju budućnost, nada da, za početak, imamo budućnost jer mi umiremo kao mlade osobe". Tajnica udruge Anja Privara pojasnila je kako točno djeluje već spomenuti lijek: "Zaustavlja progresiju plućne bolesti, osobe koje su bile na listi za transplantaciju (pluća), s nje su maknute, osobe koje su koristile kisik sada ga praktički ne koriste".

Ubrzo su javili iz HZZO-a poručivši da će se sredinom svibnja na sjednici povjerenstva  razmotriti zahtjev za uvrštenje lijeka. "Mi definitivno na to gledamo kao na rasterećenje sustava, a je l' možete staviti cijenu na život, na mladi ljudski život?", pita se Privara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pročitajte objavu na Facebook stranici Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze u cijelosti:

RTL Vijesti/ 8.5.2021. u 17:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču