KUĆA VRIJEDNA MILIJARDE / Izgradio dom od poderanih eura!

Image

Irski umjetnik poderao je milijune eura i od njih sagradio dom. Svoj stan naziva spomenikom ludilu. POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA STAN OD EURA!

25.1.2012.
21:08
VOYO logo

Irski umjetnik Frank Buckley sagradio je sam sebi dom od poderanih novčanica u vrijednosti od 1,4 milijardi eura, prenosi agencija Retuers.

On je svoj stan nazvao spomenikom ludilu koje je zahvatilo njegovu zemlju poslije uvođenja jedinstvene europske valute, od spektakularnog građevinskog buma do naglog preokreta 2007. kada je Irska zapala u tešku recesiju.

Buckley je svoj stan sagradio u lobiju poslovne zgrade u Dublinu koja je ostala prazna od kada je završena prije četiri godine, koristeći cigle od prešanih poderanih novčanica eura koje je dobio od irske nacionalne kovnice novca.

"Ovo je odraz ludila koje nas je sve bilo zahvatilo", kazao je irski umjetnik za svoju "kuću od milijardu eura".

"Ljudi su ulagali milijarde u zgrade koje danas više ništa ne vrijede. Želio sam stvoriti nešto ni iz čega", naveo je.

Jeftini krediti zapljusnuli su Irsku početkom prošlog desetljeća, nakon ulaska zemlje u zonu jedinstvene europske valute, što je dovelo do stvaranja ogromnog građevinskog mjehura.

Kada je 2007. godine došlo do pucanja tog mjehura, "Keltski tigar" se našao na strašnim mukama, primoran da prihvati ponižavajući plan spašavanja EU i MMF-a.

Buckley živi u svom "euro" stanu od početka prosinca, a sada razmišlja da dnevnoj sobi i hodniku doda još jednu prostoriju koja bi mu služila kao kuhinja.

Zidovi i podovi njegovog neobičnog doma prekriveni su djelićima novčanica, a stan je tako topao da Bakli spava bez pokrivača.

Buckley se nada da će europski političari uspjeti spasiti euro, ali će u slučaju propasti jedinstvene valute EU sa zadovoljstvom iskoristiti te novčanice za realizaciju svojih budućih projekata.

"Ma štogod mislili o euru, jedno je sigurno - to je izvrstan izolator", istakao je irski umjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo