sufinanciranje prijevoza / 'Između deklaratornog i stvarnog prava na srednju školu često stoji novac'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada je raspravila o prijedlogu odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2014. godine.

28.8.2014.
8:31
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila plan nužnih mjera koje će dovesti do ispunjenja fiskalnog pravila 2014. godine.

Raspravljalo se i o prijedlogu odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2014. godine.

"Ministarstvo će do kraja godine nastaviti sufinancirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola, a za to će se iz proračuna izdvojiti 90 milijuna kuna",  rekao je ministar obrazovanja Vedran Mornar.

"Vlada nastavlja s ovom mjerom, koja je politički i obrazovno važna jer se često između deklaratornog prava na srednju školu i stvarnog, ispriječi novac", rekao je premijer Zoran Milanović.  

Vlada je prihvatila mjere za povećanje korištenja elektroničkih sustava za naplatu cestarine (ENC).

"Hrvatske autoceste i koncesionari smanjivali bi trake za novčano plaćanje i povećali broj onih za elektroničku naplatu", rekao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

"Sva službena vozila će uvesti ENC. HAC će proizvesti ENC za javne službe, a dobivat će ENC sa 50 posto popusta", zaključio je Hajdaš Dončić.

Vlada će na današnjoj sjednici raspraviti Prijedlog odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju od rujna do prosinca ove godine te Prijedlog plana nužnih mjera za ispunjenje fiskalnog pravila u 2014., odnosno provedbu Odluke Hrvatskoga sabora o osnivanju Povjerenstva za fiskalnu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Vlada bi na sjednici trebala donijeti odluku o davanju jamstva za Brodosplit te za Brodotrogir. Brodosplit će dobiti jamstva u iznosu od 19 milijuna kuna za izgradnju broda betonare, dok će Brodotrogir dobiti jamstva za dva broda ukupne vrijednosti 60 milijuna i 200 tisuća dolara.

Na dnevnom redu je i prijedlog plana nužnih mjera koje će dovesti do ispunjenja fiskalnog pravila u 2014. godini te provedba Odluke Hrvatskoga sabora o osnivanju Povjerenstva za fiskalnu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će raspravljati i o Nacrtu prijedloga zakona o ovlasti Vlade RH da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora te Prijedlog odluke o visini jedinične naknade na emisije stakleničkih plinova za operatere postrojenja isključenih iz sustava trgovanja emisijskim jedinicama za 2013.

Vlada će, među ostalim, dati i mišljenje Hrvatskome saboru na izvješća o radu državnih odvjetništava, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te izvješću o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo