Nesretna brojka / Izrael u Gazi opet srušio neboder od 13 katova

Image
Foto: AP Images

Izraelska vojska nije željela komentirati pojedinačne napade u kojima je srušen poslovni Basha Tower i oštećen stambeni Italian Complex, već je samo priopćila da je napala ukupno 15 'terorističkih lokacija'.

26.8.2014.
13:51
AP Images
VOYO logo

Izrael je u utorak ponovno bombardirao visoke građevine u Gazi, srušivši jedan 13-katni poslovni neboder i teško oštetivši 16-katni stambeni neboder pošto je stanarima uputio upozorenje da se evakuiraju uoči napada.

Izraelska vojska nije željela komentirati pojedinačne napade u kojima je srušen poslovni Basha Tower i oštećen stambeni Italian Complex, već je samo priopćila da je napala ukupno 15 "terorističkih lokacija", uključujući i neke u kojima su se nalazili zapovjedni centri Hamasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamas, vladajuća skupina u Gazi, optužila je Izrael za "čin osvete bez presedana protiv civila".

Dužnosnik Hamasa, Osama Hamdan, rekao je da je Egipat predložio novi prekid vatre u Pojasu Gaze, te da se očekuje izraelski odgovor, pošto su prije tjedan dana obnovljeni sukobi nakon propasti neizravnih pregovora Izraela i Palestinaca u Kairu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmotjedni sukob izraelske vojske i Hamasovih militanata, koji sporadično ispaljuju rakete na izraelski teritorij, Izrael je podignuo na novu razinu bombardiranjem tri nebodera koji su bili među najistaknutijim zgradama u gradu Gazi.

U subotu je izraelska vojska sravnila sa zemljom 13-katni stambeni neboder Al Zafer Tower.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim napadima nije bilo poginulih jer je izraelska vojska desetak minuta prije napada ispaljivanjem signalnih projektila upozoravala stanovnike da se evakuiraju.

U napadu na Italian Complex unatoč upozorenjima ozlijeđeno je dvadesetak ljudi, a u drugim izraelskim napadima u utorak na Pojas Gaze poginule su dvije osobe, rekli su medicinski izvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U palestinskoj raketnoj paljbi oštećena je jedna kuća u južnom izraelskom gradu Ashkelonu, pri čemu je lakše ozlijeđeno deset osoba. Još je jedna palestinska raketa presretnuta iznad Tel Aviva izraelskim sustavom za rušenje projektila, objavila je izraelska vojska.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo