povratak u kameno doba / Izrael želi aktivirati elektromagnetski puls nad Iranom?

Image

Izrael navodno razmišlja o aktiviranju elektromagnetskog pulsa, koji bi vratio Iran u kameno doba.

10.9.2012.
11:34
VOYO logo

Izrael navodno razmišlja o aktiviranju elektromagnetskog pulsa (EMP) nad Iranom kako bi paralizirao njegove cjelokupne prometne i komunikacijske mreže i time zaustavio razvoj njegova nuklearnog programa, objavio je u nedjelju The Sunday Times.

List citira američkog obrambenog stručnjaka Billa Gertza koji je 29. kolovoza u svojoj video kronici na konzervativnoj internetskoj stranici The Washington Free Beacon izvijestio o 'sve većoj zabrinutosti' američkih tajnih službi zbog mogućeg 'izraelskog napada na Iran zahvaljujući nuklearnoj eksploziji na velikoj visini kako bi se poremetili svi elektronički uređaji u toj zemlji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, američki novinar Joe Tuzara nedavno je u izraelskom desnom listu Israel National News upozorio da bi ubrzanje razvoja atomskog oružja u Iranu moglo potaknuti Izrael na preventivni napad elektromagnetskim pulsom.

"Eksplozija ne bi izazvala udarni val niti radijaciju na tlu, nego bi se prekinula opskrba hranom, a komunikacije bi postale praktički nemoguće, što bi dovelo do gospodarskog sloma", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Uzi Rubin, koji je surađivao u razvoju izraelskog proturaketnog štita, istaknuo je za The Sunday Times da 'korištenje atomskog oružja ne dolazi u obzir, čak i u nesmrtonosne svrhe kao što je EMP'.

"Postoje metode za stvaranje EMP-a s tla", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo