MORA VAN IZ IRSKE / Izraelac "persona non grata" jer je lažirao putovnice

Neimenovani diplomat je u Irskoj postao "persona non grata" jer je sudjelovao u krivotvorenju irskih putovnica, kojima su se najvjerojatnije koristili agenti Mossada prilikom atentata na poznatog Hamasovca.

15.6.2010.
15:48
VOYO logo

DUBLIN - Zbog skandala s lažiranim putovnicama, kojima su se koristili organizatori ubojstva jednog visokog dužnosnika palestinskog pokreta Hamas, u utorak je nadrapao još jedan izraelski diplomat.

Atentat na Mahmouda al-Mabhouha izveden je u siječnju, u jednom hotelu u Dubaiju. Tamošnje su vlasti provele opsežnu istragu i s 99-postotnom sigurnošću zaključile da su al-Mabhouha ubili agenti izraelskog Mossada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U organizaciji ubojstva sudjelovalo je 20-ak ljudi, a svi su se koristili krivotvorenim putnim ispravama Australije, Francuske, Irske, Njemačke i Velike Britanije.

Australci i Britanci već su prije nekoliko mjeseci protjerali nekoliko Izraelaca, za koje su uvjereni da su sudjelovali u krivotvorenju putovnica, a u utorak se na isti potez odlučila i Irska, koja je, nakon temeljite istrage, jednog zaposlenika izraelske ambasade u Dublinu proglasila nepoželjnim u Irskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni Izrael nikada nije opovrgnuo da je Mossad ubio Hamasovca, ali je izrazio žaljenje zbog najnovijeg protjerivanja svog čovjeka.

U videoprilogu pogledajte snimku nadzornih kamera koje su snimile ubojice u Dubaiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo