NAPADI NA GAZU / Izraelska vlada ne pristaje na primirje

Sastanak Kouchnera i Olmerta zasad nije urodio plodom pa izraelska vojska nastavlja s bombardiranjem uporišta Hamasa.

31.12.2008.
9:08
VOYO logo

GAZA - Iako je međunarodna zajednica pozvala izraelsku vladu i Hamas da odmah prekinu sukobe, izraelski napadi na pojas Gaze, u kojem većinom stradavaju palestinski civili, nastavili su se i u noći s utorka na srijedu. Pozive međunarodne zajednice nisu poslušali ni pripadnici Hamasa pa su i peti dan sukoba pojačali napade na granična područja Izraela.

Kabinet izraelske vlade održao je i šestosatnu sjednicu na kojoj je zaključeno da se prijedlog o primirju koji su u utorak iznijeli Europska unija i Kvartet za Bliski istok (SAD, EU, Rusija i UN)  "odlučno odbacuje". Izraelski premijer Ehud Olmert razgovarao je i s francuskim ministrom vanjskih poslova Bernardom Kouchnerom koji mu je predložio 48-satno primirje, tijekom kojeg bi se razrušenim naseljima dostavila pomoć, no izraelska strana i taj je prijedlog odbacila. Hamas je pak kritizirao predložene uvjete primirja. Preko svog glasnogovornika Fawzija Barhuma ocijenio je da međunarodni posrednici "izjednačuju žrtvu i krvnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim podacima s palestinske strane u dosadašnjim su napadima poginula 393 Palestinaca, a više od 1.900 je ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo