'ne prihvaća prekid vatre' / Izraelski premijer: Hamas je prekršio vlastito primirje!

Image
Foto: AP

U intervjuu za CNN izraelski premijer Benjamin Netanyahu je odgovarao na pitanje prihvaća li Izrael ponudu primirja: 'Hamas ne prihvaća ni vlastiti prekid vatre i u ovome trenutku on puca na nas'.

27.7.2014.
17:16
AP
VOYO logo

Izraelski premijer BenjaminNetanyahu rekao je u nedjelju da je palestinska organizacija Hamas prekršila vlastito 24-satno humanitarno primirje u Pojasu Gaze, području u kojem je dosad poginulo 1060 Palestinaca.

U intervjuu za CNN Netanyahu je odgovarao na pitanje prihvaća li Izrael ponudu primirja: "Hamas ne prihvaća ni vlastiti prekid vatre i u ovome trenutku on puca na nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael će "poduzeti sve što je potrebno da zaštiti svoj narod", rekao je Netanyahu.

Hamas je objavio da je ponudio 24-satno "humanitarno primirje" koje je trebalo početi u nedjelju u 13 sati. No i poslije toga vremena u Gazi se čulo izraelsko granatiranje, a u izraelskim su mjestima na granici zavijale sirene kao znak da su prema njima palestinski gerilci ispalili rakete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvadesetodnevnoj izraelskoj ofenzivi na Gazu poginulo je 1060 Palestinaca, uglavnom civila, a i mnogo djece. Uz troje izraelskih civila poginula su i 43 vojnika.

U intervjuu za Fox News Sunday Netanyahu je rekao da je Hamas prekršio pet prekida vatre koje je Izrael prihvatio i pridržavao ih se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbacili su ih sve, sve su ih prekršili, pa i dva humanitarna prekida vatre u zadnja 24 sata", kaže izraelski premijer.

Za NCBC-ovu emisiju Meet the Press rekao je da je ustrajavanje na mirovnoj inicijativi egipatske vlade "jedino što je ostalo" i dodao da je izraelski cilj "demilitarizacija Gaze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo