ČEKA SE POTEZ HAMASA / Izraelski premijer poručio naciji: 'Operaciju nećemo zaustaviti!'

Image
Foto: AP

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je u obraćanju naciji da se izraelska vojna operacija protiv Pojasa Gaze neće zaustaviti sve dok Hamas ne prekine s raketnim napadima.

21.8.2014.
7:20
AP
VOYO logo

TEL AVIV - Izraelski premijer BenjaminNetanyahu poručio je u obraćanju naciji da se izraelska vojna operacija protiv Pojasa Gaze neće zaustaviti sve dok Hamas ne prekine s raketnim napadima.

"Operacija 'Zaštitni rub' nije završena", kazao je u srijedu Netanyahu koristeći vojni naziv operacije pokrenute 8. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučni smo nastaviti operaciju i nećemo se zaustaviti sve dok svim građanima Izraela ne bude vraćena potpuna sigurnost i mir".

Kazao je kako sve opcije ostaju na stolu uključujući kopnenu invaziju i da će izraelska vojska, ukoliko Hamas nastavi s napadima, stalno napadati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučnom retorikom signalizirao je da je Izrael pripreman na produljenu vojnu operaciju u Pojasu Gaze u kojoj je do sada više od 2.030 Palestinaca, uglavnom civila, poginulo. Na izraelskoj strani poginulo je 67 osoba, uglavnom vojnika.

Dvije su strane u srijedu ponovno razmijenile vatru nakon što je prekinuto primirje, a pregovarači u Kairu nisu se uspjeli dogovoriti o dugotrajnijem primirju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo