ODGODA RATIFIKACIJE / Janša Hrvatsku stavio na čekanje

Image

Slovenci su ipak odgodili glasovanje o pristupnom protokolu RH u NATO. Janšini SDS-ovci najavili su bojkot rada parlamenta zbog problema s državnim proračunom.

29.1.2009.
20:27
VOYO logo

LJUBLJANA - Iako se činilo da će slovenski parlamentarci u četvrtak izglasati odluku o ratifikaciji pristupnog protokola Hrvatske u NATO, to se ipak nije dogodilo.

Zastupnici SDS-a Janeza Janše, neposredno prije je ta točka trebala doći na dnevni red, ishodili su prekid sjednice i najavili opstrukciju rada Državnog zbora sve dok ne bude prihvaćen zaključni račun prošlogodišnjeg državnog proračuna, koji je nešto ranije tankom većinom odbijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Hrvatske, na čekanju je zbog toga ostala i Albanija, ali o pristupnom protokolu te države barem je održana rasprava.

Vladajuća koalicija Boruta Pahora najavila je da će poduprijeti pristupni protokol, ali s obzirom da je za njegovo izglasavanje potrebna dvotrećinska većina, bez Janšinih demokrata protokol ne može proći. Kada bi se oni mogli "vratiti" u parlament, zasad je neizvjesno, a kao mogući novi termin glasovanja spominje se kraj veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo