Jedinstvena metoda motivacije / Japanci osigurali svojim zaposlenicima plažu u uredu

Japanci odmaraju dok rade i to zahvaljući čudima tehnologije. U urede su instalirali plažu. Tako kada su na poslu, oni ujedno hodaju po pijesku a po nogama ih draška 3D projekcija mora. Ima tu i tuluma na plaži, krika galebova i svih čudesa, koja stanu u jednu malenu tvrtku. Više u video – prilogu.

5.8.2014.
18:18
VOYO logo

Japanci ne moraju brinuti o cijenama apartmana na našoj obali kako bi uživali u otocima i plažama, jer su ljeto doveli u svoje urede. Ako je kalifornijska tvrtka Google najpoznatija u svijetu po neuobičajenim uvjetima na radnom mjestu, onda se čini da je kreativni Japan iz kojeg dolaze sva tehnološka čuda svijeta uspio nadmašiti američkog internetskog diva.

''Želim da naši zaposlenici koriste ovaj prostor, ne samo kao izlog za posjetitelje već i za dnevne susrete, kako bi razmišljali slobodnije, bili kreativniji i lakše dolazili do originalnih ideja. Konačno, želim da ova ideja s plažom bude korisna'', komentira direktor Soichiro Minami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tepih od pijeska, zvučnici i 3D projektor mora tako stvaraju privid tropske plaže. A radnici se vole našaliti kako im zbog ovakvih uvjeta na poslu, godišnji odmor uopće nije potreban. Jedna od njih je i zaposlenica Kurumi Nishi.

''Naravno da ne mogu ući u vodu, ali me tješi zvuk valova. Mislim da mi ovog ljeta nije potreban odmor, jer me već osvježilo.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virtualna plaža zaposlenicima je prava zabava. Osim uživanja u zvukovima valova, nerijetko zamišljaju da po plaži šeću i umaču prste za osvježenje. A direktorica je dosad organizirala i beach partije koji su uključivali gitare, pivo i razne voćke, sve kako bi obradovala i potaknula na kreativnost svojih 310 radnika pružajući im atmosferu kao da su na pravoj plaži.

''Prostorije su klimatizirane, tako da se atmosfera malo razlikuje od one vruće ljetne, ali osim toga se osjećam kao da radim na plaži. Zvukovi valova mi pomažu pri koncentraciji'', oduševljena je  zaposlenica Ayami Oda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuk valova i škripanje pijeska pod nogama nešto je što se ne očekuje u uredskim prostorijama. Međutim, ova japanska tvrtka sa sjedištem u Tokiju na ovaj način pokušava uvjeriti zaposlenike, ali i potencijalne klijente da život, barem u njihovom slučaju, može biti plaža na poslu.

Voda i valovi nisu stvarni, ali pijesak svakako jest. I to dvije tone koliko ga je nasipano po uredima. Sve ne bi li se zaposlenici osjećali bolje i produktivnije. Divna zemlja taj Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo