prestižno priznanje / Jastrebarsko je europski grad budućnosti!

Image
Foto: jastrebarsko.hr

Jastrebarsko je u izboru časopisa 'Financial Times' izabrano jednim od 'Europskih gradova budućnosti Južne regije Europe za 2012 i 2013. godinu'.

1.3.2012.
17:42
jastrebarsko.hr
VOYO logo

Časopis Financial Times će u srijedu, 7. ožujka u Cannesu objaviti listu odabranih europskih gradova i regija budućnosti, te proglasiti grad Jastrebarsko jednim od Europskih gradova budućnosti Južne regije Europe za 2012 i 2013. godinu.

Jastrebarsko se, u izboru koje svake godine organizira posebno izdanje Financial Timesa za direktna strana ulaganja, pozicioniralo na sedmo mjesto od deset europskih gradova južne Europe koji su uspješni u promoviranju strategije za privlačenje direktnih stranih investicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kategorije i kriteriji po kojima je stručna ocjenjivačka skupina donijela odluku su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje kao i promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija.

Uoči odlaska na dodjelu nagrade, gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović rekao je da u Cannes odlaze s planovima za privlačenje novih ulagača, jer žele intenzivirati ukupni razvoj Jastrebarskog povećanjem konkurentnosti tekućih projekata koji su pogodni za plasman direktnih stranih ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da je za te iskorake naš grad spreman, a mjesto na ljestvici deset europskih gradova budućnosti indikator je razvijanja Jastrebarskog u poželjnu destinaciju za buduće međunarodne investicije s ciljem otvaranja novih radnih mjesta", rekao je Zmajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo