priopćila moskovska sutkinja / Jedan od osumnjičenika priznao ubojstvo Nemcova!

Image
Foto: AP

Moskovska sutkinja priopćila je da je Dadajev priznao sudjelovanje u ubojstvu te mu odredila pritvor do 28. travnja

8.3.2015.
16:35
AP
VOYO logo

Osumnjičenik za sudjelovanje u likvidaciji ruskog oporbenog čelnika Borisa Nemcova krajem veljače priznao je ubojstvo, prenose u nedjelju ruske agencije pozivajući se na moskovsku sutkinju NatalijuMušnikovu.

Moskovske vlasti su ranije optužile dvojicu muškaraca, AnzoraGubaševa i ZauraDadajeva, za sudjelovanje u ubojstvu 55-godišnjeg Nemcova, od kojih je Dudajev bio pripadnik policijiskog bataljuna "Sever", dijela snaga ministarstva unutarnjih poslova u Čečeniji. Nemcov, bivši zamjenik ruskog premijera ubijen je u središtu Moskve 27. veljače navečer dok je s ukrajinskom manekenkom šetao preko mosta nedaleko od Kremlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Mušnikova je priopćila da je Dadajev priznao sudjelovanje u ubojstvu te mu odredila pritvor do 28. travnja.

"Osim njegovim priznanjem, sudjelovanje Dadajeva u počinjenju zločina potvrđeno je dokazima prikupljenim u sklopu istrage tog kaznenog djela", kazala je sutkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveukupno je u sudnicu u Moskvi uvedeno petero muškaraca, a trojica još nisu optužena te se oni tretiraju kao osumnjičenici, kazala je glasnogovornica suda AnaFadejeva.

Gubašev i Dadajev, koji dolaze iz nestabilnog područja Sjevernog Kavkaza, uhićeni su u subotu rano ujutro. Njih dvojica dulje su vrijeme živjela u Moskvi, kazao je za Interfax jedan obavještajni dužnosnik sa Sjeverog Kavkaza, prenosi njemačka agencija dpa. Jedan od osumnjičenika je Gubašev brat Šagid, a ostala dvojica identificirana su kao RamzanBakajev i TamerlanEskarhanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Ruski mediji pišu da su dvojica optuženih Čečena locirana zahvaljući snimkama nadzornih kamera i telefonskih zapisa kao i svjedočanstava "pripadnika službi sigunosti" koji su se na mjestu ubojstva "slučajno zatekli".

Dadajev je služio deset godina u jedinici "Sever", prenose ruski mediji pozivajući se na Alberta Barakajeva, tajnika vijeća za sigurnost Ingušetije. Prema Barakajevu, Gubašev and Dadajev uhićeni su u Ingušetiji gdje žive njihove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od suradnika Njemcova, koji se posljednjih godina premetnuo u otrog kritičara predsjednika VladimiraPutina, tvrde da Kremlj nastoji izvući korist iz njegove pogibije te poručuju da će biti zadovoljni tek onda kada tužitelji pronađu naručitelja ubojstva, a ne samo izvršitelje. Za sada se istražitelji ništa ne govore o tome za koga su radila petorica uhićenih.

Nekoliko vrlo popraćenih likvidacija u Rusiji, uključujući i mučko ubojstvo novinarke Ane Politkovskaje, pripisivalo se plaćenim ubojicama sa sjevernog Kavkaza, no nikada nisu bili identificirani naručitelji ubojstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo