BIVŠI MINISTAR NE POSUSTAJE / 'Jedini Milanovićev cilj je zatvoriti Slavka Linića!'

Je li premijer Zoran Milanović lagao kada je rekao da nije znao ništa o kreditu šogorice, odnosno brata koji mu je HBOR odobrio 2012.? U ofenzivi nakon što je napustio Vladu Slavko Linić ne posustaje i tvrdi kako premijer svjesno laže građane. Predsjednik Ivo Josipović zna dio istine o sukobu između Linića i Milanovića, ali ne želi ga otkriti - za sada.

31.5.2014.
18:30
VOYO logo

I dva dana nakon obraćanja javnosti, SlavkoLinić ima još mnogo toga reći o svom donedavnom šefu ZoranuMilanoviću.

"Očito je on osoba koji voli autokraciju, koji želi biti despot, koji ne priznaje ni predsjednika države, ne poštuje predsjednika Sabora, ne poštuje Sabor, ne poštuje Ustavni sud, niti jednog ministra, on ne poštuje ni državno odvjetništvo. Država to sam ja, jedino tko odlučuje to sam ja, to je Zoran Milanović", poručuje Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš zato što je u svojim rukama držao sve konce, tvrdi Linić, Zoran Milanović je znao i za kredit HBOR-a bratovoj bivšoj supruzi.

"Sve zna o svom bratu jer je na zadnjem našem razgovoru prije odluke o mojoj smjeni spominjao svog brata i zamjeravao nekim ljudima u ministarstvu odnos prema svome bratu, da sve zna o svom bratu. On je morao znati za taj kredit, kao što zna sve, inače ne bi spominjao svog brata na našem oproštajnom razgovoru", uvjerava bivši ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji ministar financija premijera time je optužio da je lagao kad je rekao da o kreditu ne zna ništa. To se - pozivajući se na  izvore bliske predsjedniku Vlade - tvrdi i u današnjem izdanju Večernjeg lista, koji je Milanovića o kreditu pitao prije godinu dana. No za Milanovićeve bliske suradnike sumnje nema.

"Ne mogu to komentirati, ne mogu zamisliti da premijer laže, ali ne mogu ni komentirati jer nisam jutro čitao novine, no ne mogu to komentirati, ne znam ništa o tome", rekao je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne vjerujem da je lagao. Inače, uvijek sam oprezan s informacijama koje su objavljene iz povjerljivih izvora, premijer je rekao da nije znao, ova je informacija objavljena bez da je netko citiran ili da postoje ikakvi dokazi. Dakle ostaje mi da vjerujem premijeru", jasan je Zmajlović.

No još se treba utvrditi kome vjerovati kad je riječ o zlouporabi tajnih službi. Predsjednik je dobio prvo izvješće, ali javnost će na rezultate još čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupak nadzora nije gotov, SOA je rekla što je i kako bilo i ja sam sad tražio još dodatno izvješće Vijeća za nacionalnu sigurnost. Kad se postupak kompletira, javnost će dobiti sve. Nema smisla da sad idem s parcijalnim informacijama koja će možda dobiti i jednu korekciju", kaže predsjednik Josipović.

Za nekadašnjeg ministra financija, međutim, sumnje nema: jedini cilj Zorana Milanovića danas je zatvoriti Slavka Linića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zoran Milanović je to jasno i glasno govorio i te poruke su dolazile. Govorio je kad je odlučio mene smijeniti pred svojim najužim suradnicima, da će me uhapsiti, da sam ja kriminalac. To je govorio svojim najbližim suradnicima ministrima, pitajte Jovanovića, Marasa pa neka lažu", optužuje Linić.

Priliku za to će uskoro i dobiti, i to barem jedni pred drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo