ZAKONOM UREĐENO / Jedino hrvatski vojnici imaju osmosatno radno vrijeme

Oba zakona, o obrani i službi u oružanim snagama, su zastarjeli i zato su u saborsku proceduru poslani novi prijedlozi. Premijer Milanović opovrgnuo je napise da su nove zakonske izmjene izazvale sukob Vlade i predsjednika države.

20.12.2012.
18:28
VOYO logo

Vojnici s radnim vremenom od 8 sati - po tome je Hrvatska jedina zemlja gdje je zakonom uređeno takvo radno vrijeme, rekao je ministar obrane.

No, da se tog prava vojnici ne žele odreći, potvrđuju i tužbe, zbog kojih ministarstvo svake godine plaća milijunske iznose. "Vojnik radi do 16 sati, ako ga ostavimo 5 minuta nas tuži. Mi smo jedino ministarstvo koje ima u proračunu sredstva planirana za tužbe. Unaprijed znamo da ćemo izgubiti, ove godine smo isplatili 80 milijuna kuna. To ne možemo kontrolirati", rekao je AnteKotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba zakona, o obrani i službi u oružanim snagama, su zastarjeli i zato su u saborsku proceduru poslani novi prijedlozi. "Sad smo to napokon rješili. Vojnik će raditi koliko treba. Samo na straže smo trošili godišnje 40 milijuna kuna, mi smo trebali platiti vojnika da stražari subotom i nedjeljom", rekao je Kotromanović.

Premijer Milanović opovrgnuo je napise da su nove zakonske izmjene izazvale sukob Vlade i predsjednika države, zbog navodnih ukidanja ovlasti šefa države nad vojskom. "Ovo je dogovoreno s predsjednikom osobno, predsjednik je potpisao mišljenje, dao nekoliko sugestija. Razmotrit ćemo ih u hodu i imamo vremena da zakon uskladimo s izmjenama Ustava 2010. ", kaže Milanović.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotromanovića su zato napisi o sukobu stvarno naljutili. "Jučer ste čitali u novinama kako su Vlada i ministarstvo u sukobu s predsjednikom. Nešto gluplje odavno nisam čitao, moram biti iskren", rekao je.

Ono što je važno, zaključio je Kotromanović, svoj će posao raditi onako kako i dolikuje pravim vojnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo