UPOZORENJE SJEVERNE KOREJE / Jedna 'iskra' dijeli nas od nuklearnog rata

Image

"Danas, zbog nastavka neprijateljske politike SAD-a prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji, opaki krug sukobljavanja i pojačanja napetosti širi se na korejskome poluotoku, koji je postao najopasnije mjesto na svijetu, gdje jedna iskra može izazvati termonuklearni rat", izjavio je sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Pak.

2.10.2012.
7:36
VOYO logo

Sjeverna Koreja smatra da je američka politika prema toj zemlji učinila korejski poluotok najopasnijim mjestom na zemaljskoj kugli, a jedna "iskra" mogla bi dovesti do nuklearnog rata, izjavio je visoki sjevernokorejski predstavnik u ponedjeljak u govoru pred općom skupštinom Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Jedan od posljednjih govornika na godišnjem skupu predstavnika 193 države, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova PakKil-yon u svojemu je govoru osudio politiku SAD-a, hvaleći Kim Jong-una, novoga vođu te komunističke zemlje.

"Danas, zbog nastavka neprijateljske politike SAD-a prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji, opaki krug sukobljavanja i pojačanja napetosti širi se na korejskome poluotoku, koji je postao najopasnije mjesto na svijetu, gdje jedna iskra može izazvati termonuklearni rat", izjavio je Pak.

Govoreći o sjevernokorejskom nuklearnom "odvraćanju", Pak je izjavio kako je riječ o "moćnome oružju u obrani nacionalne suverenosti".

Sjeverna Koreja izložena je sankcijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda zbog nuklearnih pokusa što ih je izvela 2006. i 2009. godine. Ove su godine zapadne sile izrazile zabrinutost zbog mogućeg ponovnog nuklearnog pokusa u toj zemlji, koji međutim nije obavljen.

Sjeverna Koreja odavno tvrdi da je prinuđena na posjedovanje nuklearnog oružja u samoobrani zbog neprijateljske politike Sjedinjenih Država, koje imaju vojna uporišta u Južnoj Koreji i Japanu.

Pak je također naglasio da narod Sjeverne Koreje stoji iza svoga novoga vođe, koji je došao na vlast nakon što je njegov otac Kim Jong-il preminuo u prosincu.

"Naš dragi poštovani maršal Kim Jong-un čvrsto je odlučan da našemu narodu, koji je nadvladao mnoge nevolje, omogući uživanje u sretnom životu do mile volje u naprednoj socijalističkoj državi", poručio je sjevernokorejski dužnosnik.

"Naš narod slijedi našega dragoga poštovanog maršala Kim Jong-una s potpunim povjerenjem u njega i odlučno napreduje prema konačnoj pobjedi s punim uvjerenjem i optimizmom u budućnost, jednodušni i jedinstveni za njim", pojasnio je zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova u govoru pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo