UZMI LI OSTAVI / Jocić postaje zaštićeni svjedok?

Image

Sreten Jocić trebao bi razotkriti vrh zločinačke organizacije koja je naredila ubojstvo Pukanića te imena svih aktera mafijaških ubojstava u posljednjih 15 godina, piše Blic.

30.6.2009.
10:09
VOYO logo

BEOGRAD - Sretenu Jociću, osumnjičenom da je naručio i platio ubojstvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića, bit će ponuđen status zaštićenog svjedoka pod uvjetom da otkrije imena aktera nerasvijetljenih ubojstava koja su u posljednjih petnaest godina izvršena u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Nizozemskoj, objavio je u utorak beogradski dnevnik "Blic".

Kako se navodi, spisak zahtjeva koje će Jocić morati ispuniti kako bi dobio status ključnog svjedoka sastavljen je u dogovoru policija četiri zemlje, a prvi uvjet je da Jocić razotkrije vrh zločinačke organizacije koja je naredila ubojstvo Pukanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neimenovani izvor "Blica" kazao je kako je Jocić jedini koji može razotkriti imena glavnih naručitelja ubojstva Pukanića i za to pružiti konkretne dokaze te da na razotkrivanju glavnih naručitelja Pukanićeva ubojstva najviše inzistira hrvatska policija.

"Jocić je bio centralna figura organiziranog kriminala u Srbiji, Nizozemskoj i Bugarskoj, a preko prijatelja koji su u svojim rukama držali konce svih zločina u Hrvatskoj bio je i te kako upućen u sve što se tamo događalo. Bugari i Nizozemci za njega imaju puno pitanja zbog serije mafijaških obračuna i plaćenih likvidacija u ovim zemljama u posljednjih desetak godina. Lista uvjeta koji će Jociću biti ponuđena da bi dobio status zaštićenog svjedoka je poduga", kaže izvor tog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blic" prenosi kako je jedan od uvjeta koje će Jocić morati prihvatiti i razotkrivanje kompletnog kanala krijumčarenja droge iz Kolumbije u Europu, navodeći da je Jocić u tom poslu već deset godina na samom vrhu i pod svojom kontrolom drži gotovo cjelokupno europsko narko-tržište.

Komentirajući navode beogradskog lista, branitelj Jocića, poznatog kao Joca Amsterdam, odvjetnik Zdenko Tomanović u izjavi beogradskim elektroničkim medijima kazao je da takve ponude, po njegovim informacijama nema jer, kako je objasnio, nema ni dokaza da je njegov klijent počinio kazneno djelo za koje se tereti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomanović je najavio da će do kraja tjedna obrana zatražiti da sud predoči javnosti barem jedan dokaz protiv Jocića, kao i da će predložiti spisak od oko 80 svjedoka koje je potrebno saslušati ako se protiv Jocića bude vodila istraga.

Istražni sudac posebnog suda u Beogradu pokrenuo je 30. travnja istragu i odredio jednomjesečni pritvor Jociću, koji je u Beogradu uhićen 27. travnja, zbog sumnje da je organizator ubojstva vlasnika zagrebačkog tjednika "Nacional" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog težine kaznenog djela i visine zakonom predviđene kazne od 30 do 40 godina zatvora, isti sud krajem svibnja donio je odluku o produljenju pritvora Jociću za još dva mjeseca, na što je njegova obrana podnijela žalbu srbijanskom Vrhovnom sudu, ali je žalba odbijena kao neutemeljena.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo