NIJEČE KRIVNJU / Jocić: Uvučen sam u policijsko-političke igre

Image

Sreten Jocić je na saslušanju u policiji izjavio da ne postoji ni jedan dokaz koji ga povezuje s ubojstvom Ive Pukanića. Na glasine se neće izjašnjavati.

29.4.2009.
5:48
VOYO logo

BEOGRAD - Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam, odbacio je u utorak navečer na saslušanju sve sumnje da je umješan u ubojstvo vlasnika tjednika "Nacional" Ive Pukanića, rekavši da je uvučen u policijsko - političke igre u Hrvatskoj, prenose beogradski mediji.

Jocić je na saslušanju u beogradskoj policiji rekao kako protiv njega ne postoji niti jedan dokaz koji ga može povezati s tim ubojstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov branitelj Zdenko Tomanović, koji je prisustvovao saslušanju, rekao je da je njegov klijent kategoričan u tome da ne postoji niti jedan dokaz njegove umiješanosti u ubojstvo Pukanića, jer, kako je rekao, Jocić nema veze s tim i ne želi se izjašnjavati u povodu glasina.

"Na moj zahtjev on je odbio izjašnjavati se na glasine, novinske natpise, bilo čije komentare, ali je jasno stavljeno do znanja nadležnim organima da će se na svaki dokaz pribavljen u skladu sa međunarodnim pravom i našim zakonima Jocić izjašnjavati", rekao je Tomanović srbijanskoj državnoj televiziji RTS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomanović je istaknuo kako njegov branjenik smatra da je na taj način, bez dokaza i uz neprovjerene glasine, srbijansko tužiteljstvo "gurnulo svog državljanina u obračune policijsko - obavještajnih struktura i podzemlja u Hrvatskoj", stavljajući mu na teret najteže kazneno djelo.

Nakon što je saslušan u nazočnosti svoga branitelja i zamjenika specijalnog tužitelja, Jocić bi u srijedu, najkasnije do 21 sat naveče, kada mu ističe mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, trebao biti izveden pred istražnog suca Specijalnog suda u Beogradu, gdje će također biti saslušan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po završetku saslušanja Jocića, istražni sudac trebao bi donijeti odluku o mogućem pokretanju istrage protiv osumnjičenog i određivanju pritvora.

Sreten Jocić nalazi se od ponedjeljka navečer u dvodnevnom policijskom pritvoru, gdje je priveden nakon što ga je srbijanska policija uhitila po nalogu Specijalnog tužiteljstva, zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo