POKOLJ U BOROVU SELU / Još jednu tužnu obljetnicu Vlada i branitelji obilježili odvojeno

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

U povodu 23. godišnjice ubojstva 12-orice pripadnika vinkovačke Specijalne policije u Borovu Selu, podno spomenika u središtu Borova uz članove obitelji, vijence su, odvojeno, položili državno izaslanstvo te predstavnici braniteljskih udruga.

2.5.2014.
11:00
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

BOROVO - U povodu 23. godišnjice ubojstva 12-orice pripadnika vinkovačke Specijalne policije u Borovu Selu, podno spomenika u središtu Borova uz članove obitelji, vijence su, odvojeno, položili državno izaslanstvo te predstavnici braniteljskih udruga.

I ove godine, naime, obljetnicu ubojstva 12-orice vinkovačkih policajaca su braniteljske udruge obilježile odvojeno, pola sata kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijence kod spomenika su položila i svijeće zapalila izaslanstva obitelji ubijenih policajaca, zajedničko izaslanstvo predsjednika Republike, Sabora i Vlade u kojem su se nalazili predsjednik Savjeta za branitelje predsjednika Republike VladoMarić, saborski zastupnik DamirRimac te ministar unutarnjih poslova RankoOstojić, ravnateljstva policije Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Udruge 1. hrvatski redarstvenik te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Molitvu za ubijene molio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac poručivši kako se svakoga 2. svibnja u Borovu javljaju osjećaji bola, ali i ponosa. Jezerinac je zahvalio hrvatskim braniteljima zbog kojih je, kako je istaknuo, Hrvatska međunarodno priznata, te je poručio kako nas samo "istina može spasiti" i jamčiti budućnost poštivanju čovjeka bez obzira na vjeru i kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odavanju počasti poginulim policajcima uz državna izaslanstva nisu sudjelovale brojne braniteljske udruge. One su, predvođene Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, formirale vlastitu kolonu, kojom su pola sata nakon što je završio državni protokol, došle do spomen obilježja u središtu Borova, gdje je ostao i dio obitelji poginulih. U toj koloni se nalazio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kao i članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara te drugih braniteljskih udruga.

Državna i druga izaslanstva iz Borova su se uputila u Vinkovce gdje će u Župnoj crkvi sv . Euzebija i Poliona misu zadušnicu za ubijene policajce predvoditi biskup Juraj Jezerinac, a potom će se na stadionu HNK Cibalija održati atletske utrke u sklopu Memorijala 12 redarstvenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Borovu su iz zasjede ubijeni i masakrirani hrvatski policajci StipanBošnjak iz Nuštra (1956.), AntunGrbavac iz Nijemaca (1961.), JosipCulej iz Jarmine (1966.), MladenŠarić iz Novih Jankovaca (1965.), ZdenkoPerica iz Nuštra (1965.), ZoranGrašić iz Otoka (1969.), Ivica Vučić iz Vinkovaca (1961.), LukaCrnković iz Otoka (1970.), MarinkoPetrušić iz Tovarnika (1966.), JankoČović iz Ivankova (1965.), ŽeljkoHrala iz Ivankova (1968.) i MladenČatić iz Županje (1971.).

Oni su ubijenih u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine iz zasjede koju su im postavili pripadnici srpskih paravojnih postrojba u središtu toga mjesta nedaleko od Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo