OSTAJE IZA REŠETAKA / Još mjesec dana zatvora za Polančeca

Image

Bivši bi Kosoričin i Sanaderov zamjenik mogao utjecati na svjedoke, među kojima su navodno i dva visoka državna dužnosnika koja se na saslušanje još nisu odazvala.

29.4.2010.
13:22
VOYO logo

ZAGREB - Bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec ostaje još mjesec dana u istražnom zatvoru, odlučio je u četvrtak sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić, prihvativši prijedlog USKOK-a da se Polančeca zadrži u zatvoru u Remetincu jer još uvijek postoji opasnost da utjecajem na svjedoke omete istragu u slučaju Podravke.

Nakon donošenja odluke na ročištu zatvorenom za javnost Polančecov branitelj Anto Nobilo kazao je da je Devčić od 21 svjedoka, čije saslušanje predlaže USKOK, prihvatio samo pet, od kojih su tri nova, a dva "stara" koja se nisu odazvala ranijem pozivu na saslušanje u USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je najgore, radi se o dva visoka državna dužnosnika. Jasno je zašto se nisu odazvali", kazao je Nobilo, no nije otkrio o kome je riječ. Najavio je žalbu Izvanraspravnom vijeću na odluku o produljenju istražnog zatvora i na odluku o saslušanju pet svjedoka.

Polančec je pod istragom USKOK-a još od siječnja, a krajem ožujka je i uhićen te je od tada u Remetincu. On je jedini osumnjičenik za navodne malverzacije s dionicama koprivničke "Podravke" koji nije na slobodi. Sud mu je početkom travnja blokirao imovinu vrijednu nekoliko milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji pišu da je u višemjesečnoj istrazi slučaja Podravke saslušano stotinjak svjedoka.

Polančeca, četvoricu bivših čelnika Podravke Zdravka Šestaka, Darka Marinca, Josipa Pavlovića i Sašu Romca te dvojicu poduzetnika Milana Horvata i Srđana Mladinića sumnjiči se da su raznim transakcijama novcem Podravke nezakonito pokušali preuzeti većinsko vlasništvo nad tom koprivničkom prehrambenom tvrtkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo