I TO NA FACEBOOKu / Još nije ni postao vlasnik Brodosplita, a već najavljuje otkaze

Image
Foto: RTL

"Izgaram od želje da vam se javim i kontaktiram s vama, kako bih vama, koji prvi trebaju znati kakva im je sudbina, prenio što se događa, ali obećao sam da se jedno vrijeme neću javljati, pa se ujedno ispričavam na tome", napisao je Debeljak na Facebooku

31.10.2012.
20:58
RTL
VOYO logo

Prvi čovjek samoborske tvrtke DIV TomislavDebeljak škveranima najavljuje otkaze i to na Facebooku, iako još nije niti postao vlasnik Brodosplita.

"Izgaram od želje da vam se javim i kontaktiram s vama, kako bih vama, koji prvi trebaju znati kakva im je sudbina, prenio što se događa, ali obećao sam da se jedno vrijeme neću javljati, pa se ujedno ispričavam na tome", napisao je Debeljak na Facebooku, u otvorenoj grupi Škveranka koju čitaju brojni radnici brodogradilišta.

Nakon što je razmjenio par komentara s radnicima koji su članovi grupe, Debeljak je najavio otkaze 'neradnicima'.

"Znate i sami tko zarađuje, a tko ne zarađuje plaću, neki od njih će morati brzo otići kako nas ne bi utopili, a sve to ne našom krivnjom, nego krivnjom onih koji su te gubitke stvorili... DIV dolazi pomoći i veći dio tih gubitaka preuzima, te nam nitko nema pravo reći da su te nepopularne mjere zbog DIV-a, ali nažalost, kako prošle uprave nisu radile, nego trošile, morat ćemo ih mi brzo, pošteno i pravedno provesti, sve u skladu sa Zakonom o radu", dodao je Debeljak, no tu se ne zaustavlja u najavama velikih promjena.

Debeljak je za Slobodnu Dalmaciju ipak pojasnio na što je točno mislio:

"Meni se čini da sam već na Facebooku bio jasan. Radi se o tome da će se zbog kašnjenja potpisivanja ugovora o privatizaciji, za koje se iskreno nadam da će vrlo brzo uslijediti, restrukturiranje morati provesti bržom dinamikom nego što je to bilo predviđeno. Da bismo to proveli, morat ćemo drugom dinamikom pristupiti i zbrinjavanju viška radnika, jer će nam prioritet biti spašavanje temeljnog biznisa Brodosplita. Na temelju toga će radnicima koji će biti višak nešto sporijim tempom biti omogućen prelazak u 15 tvrtki koje će se osnovati na poslovima dodatne brodske opreme i vjetroturbina", rekao je vlasnik DIV-a.

Većina radnika će, tvrdi, sigurno zadržati posao u Brodosplitu, dok bi ostatak posao mogao naći u jednom od tih 15-ak novih pogona koji će poslovati i s Brodosplitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo