OPĆE NEZADOVOLJSTVO / Još razorniji prosvjedi prijete BiH?

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

'Do prosvjeda je došlo zbog nepravde koja vlada u BiH', kazao je Komšić dodajući kako je stanje pogoršao nedostatak bilo kakve socijalne osjetljivosti upravljačkog sloja u zemlji.

28.2.2014.
10:27
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

SARAJEVO - Bosni i Hercegovini zbog nagomilanog nezadovoljstva njenih građana prijeti novi val velikih prosvjeda razorniji od onih što su izbili početkom veljače, ocijenio je predsjedatelj Predsjedništva BiH ŽeljkoKomšić u intervjuu što ga je u petak objavilo sarajevsko "Oslobođenje".

"Ono što u ovom trenutku većina zanemaruje jest mogućnost da se dogode novi prosvjedi. Za mjesec, dva, pet ili godinu može se dogoditi novi val prosvjeda razorniji od ovoga (u veljači), razoran kao potres", kazao je Komšić uz ocjenu kako će se to dogoditi ukoliko se odmah ne počne obračun s kriminalom i korupcijom u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zahtjev za odlučnim obračunom s kriminalom i korupcijom, ocijenio je Komšić, bio je temelj prosvjeda koji su izbili 5. veljače u Tuzli i zatim se proširili na druge gradove te potom prerasli u nasilne 7. veljače.

"Do prosvjeda je došlo zbog nepravde koja vlada u BiH", kazao je Komšić dodajući kako je stanje pogoršao nedostatak bilo kakve socijalne osjetljivosti "upravljačkog" sloja u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlast u BiH je u dobroj mjeri izgubila svaki osjećaj o tome kakvo je stanje u društvu. Otuđena je, korumpirana", kazao je Komšić koji istodobno odbacuje tvrdnje kako su zbivanja od 7. veljače kada je, među ostalima, napadnuta i zapaljena zgrada Predsjedništva BiH zapravo predstavljala udar na ustavni poredak države.

"Ne mislim da je to bio bilo kakav 'državni udar'. Pritisak u ovom našem 'bosanskom loncu' je bio toliki da je 'poklopac odletio u zrak'", kazao je Komšić no pri tom je istaknuo kako ipak valja istražiti postojanje organiziranog nasilja tijekom prosvjeda za što se "ide u zatvor, uvijek i svugdje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kakve bi posljedjice prosvjedi mogli imati na političke stranke u BiH, odnosno na rezultate što će ih one ostvariti na izorima planiranim za listopad, Komšić je odgovorio kako vjeruje da će u konačnici najveću korist, ma kako to apsurdno djelovalo, izvući tri najveće nacionalne stranke - Stranka demokratske akcije (SDA), HDZ BiH i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) MiloradaDodika.

Za svoju stranku, Demokratsku frontu (DF) nije iznio nikakvu prognozu istaknuvši kako će se ona po prvi puta pojaviti na tim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja samo za sebe mogu tvrditi da neću imati ništa sa fašistima, šovinistima, lopovima i reketašima", kazao je Komšić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo