dogovor sa susjedima / Josipović u Slavonskom Brodu: Smrad mi je stegnuo grlo!

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik Ivo Josipović u četvrtak je posjetio Slavonski Brod i dao podršku mještanima u njihovoj borbi za čisti zrak.

8.11.2012.
17:32
PIXSELL
VOYO logo

Nakon današnjeg razgovora s gradonačelnikom Slavonskoga Broda Mirkom Dusparom, predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je u vezi s onečišćenjem zraka bosanskobrodske rafinerije kako od susjeda treba tražiti da se prilagode standardima te da s njima treba nastaviti pregovarati.

Kako je nakon sastanka u slavonskobrodskoj gradskoj upravi rekao predsjednik, bilo je raznih obećanja, pa i njemu osobno od početka mandata, 'a na nama je da radimo i ispunimo ono što građani očekuju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetio sam smrad koji mi je malo stegnuo grlo. Prije dvije godine sam razgovarao s vlastima BiH i Republike Srpske, a i s vlasnicima rafinerije, a obećanja nisu ispunjena. Problem se ne smije negirati, treba raditi na rješenju. Ne mogu reći kada će biti riješen, svatko tko bi to rekao bio bi demagog", istaknuo je predsjednik Josipović.

Također je rekao kako drži da vlada radi sve što je moguće i da je rješenje u dugotrajnim i upornim razgovorima sa susjedima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo ih prisiliti, ali ih kroz politiku možemo motivirati da učine sve što mogu. Znam da to rade naša ministarstva i gradonačelnik", dodao je.

Gradonačelnik Duspara rekao je kako je s predsjednikom i prije često razgovarao o toj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da će se diplomacija više uključiti, i to smo obećanje dobili", rekao je, dodajući da je stanje dosta ozbiljno, a njegovu bi smirivanju mogle pridonijeti mnoge mjere, među kojima su ugradnja filtara, korištenje plina na ložištima gdje se spaljuje otpad iz proizvodnog procesa te uporaba kvalitetnije nafte za preradu.

Nakon sastanka Josipović i Duspara popili su kavu na glavnome gradskom trgu, gdje je predsjednik kratko razgovarao i s Daliborom Vašarevćem, organizatorom prosvjeda na kojem je 31. listopada oko dvije tisuće Brođana dalo do znanja da očekuju da se učinkovitije riješi problem onečišćenja zraka u Slavonskome Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo