prevrtljivo vrijeme / Jučer snijeg i zima, danas razvedravanje i proljeće!

Image
Foto: RTL

Najviša dnevna temperatura u ponedjeljak između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 stupnjeva Celzijevih, prognoza je za ponedjeljak Državnoga hidrometeorološki zavod Hrvatske. (DH

12.1.2015.
9:01
RTL
VOYO logo

Snijeg je u nedjelju počeo padati u popodnevnim satima u mnogim dijelovima Hrvatske, pogotovo u gorju, stoga se neko vrijeme činilo kako ćemo opet svjedočiti snježnoj idili. No mećava se tijekom noći smirila, a tragova snijega ima još samo u gorskim predjelima.

Vrijeme će na Jadranu danas biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice, ujutro ponegdje s maglom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, poslijepodne jugozapadni, na sjevernom Jadranu i južni.

U Dalmaciji u prvome dijelu dana još umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura i sjeverac.

Najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 stupnjeva Celzijevih, prognoza je za ponedjeljak Državnoga hidrometeorološki zavod Hrvatske. (DHMZ).

U utorak se diljem zemlje očekuje pretežno sunčano i za ovo doba godine razmjerno toplo vrijeme. Navečer se sa zapada očekuje porast naoblake, piše meteo-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će razmjerno vjetrovito, u unutrašnjosti zemlje uz većinom umjeren jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu uz slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, na krajnjem jugu i sjeverozapadnjak.
Najniže jutarnje temperature zraka u kopnenim će se predjelima kretati većinom od -1 do 4°C, u morskim između 3 i 9°C. U najtoplijem dijelu dana veći dio kopnene Hrvatske imat će između 9 i 13°C, u gorju se očekuje od 6 do 8°C, a na obali i otocima između 10 i 14°C.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru te u većem dijelu unutrašnjosti srijeda će biti pretežno do posve oblačna i kišovita. Glavnina kiše očekuje se u drugom dijelu dana, u prvom će je biti uglavnom na dijelu sjevernog Jadrana i u Gorskom kotaru, tek rijetko drugdje. u noći na četvrtak kiša će u gorju, a ponegdje i u nižim predjelima kopnene Hrvatske, prijeći u susnježicu i snijeg. U Slavoniji i na jugu Like bit će promjenljivo oblačno, prijepodne uglavnom suho i uz sunčana razdoblja, popodne uz porast naoblake praćen kišom. U Dalmaciji djelomice sunčano i suho, a kiša se mjestimice očekuje uglavnom tijekom noći na četvrtak, dodaje meteo-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kopnenoj Hrvatskoj prijepodne će puhati mjestimice umjeren jugozapadnjak, od sredine dana sjeveroistočnjak koji će navečer imati umjerenu jakost. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, tijkom noći na četvrtak zapuhat će jaka bura s olujnim udarima.
Jutarnje temperature zraka kretat će se od 0 do 3°C u kopnenim te između 4 i 9°C u morskim predjelima. Najviše dnevne temperature u gorju će biti između 3 i 5°C, ostatak kopnene Hrvatske imat će većinom od 6 do 10°C, a obala i otoci između 9 i 15°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo