DRUGA GODIŠNJICA TRAGEDIJE / Kada će netko odgovarati za Kornate?

Obitelji 12 vatrogasaca koji su staradali u požaru na otoku Kornatu još uvijek ne mogu prihvatiti činjenicu da za tragediju nitko dosad nije odgovarao.

29.8.2009.
19:32
VOYO logo

ŠIBENIK - Uoči druge godišnjice nezapamćene tragedije u kojoj je u požaru na otoku Kornatu stradalo 12 vatrogasacava grobove hrvatskih heroja obišla je premijerka Jadranka Kosor, a u nedjelju će se na mjesto nesreće uputiti njihove obitelji.

Upravo one već dvije godine tragaju za odgovorima i pokušavaju rasvijetliti okolnosti u kojima su poginuli njihovi najmiliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji nekih poginulih vatrogasaca i prije dva mjeseca javno su izrazili nezadovoljstvo i sumnje u istragu, a kako su pisali mediji, smatraju neprihvatljivim da za tragediju u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca na kraju nitko ne odgovara.

Uz to, ni mnogobrojne nepravilnosti u hrvatskom vatrogastvu nisu riješene, a sve se vrti uglavnom oko novca. Tako je u raspodjeli sredstava iz državnog proračuna Šibensko-kninskoj županiji dodijeljeno 14 milijuna kuna, što je u odnosu na ostale dalmatinske županije najmanji iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u prilogu Karle Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo