SIMULACIJA MOGUĆEG RATA / Kako bi se mogao odvijati rat u Sjevernoj Koreji?

Image
Foto: Screenshot (CNN)
Image
Foto: Screenshot (CNN)

Prema predviđanjima umirovljenog američkog generala Jamesa Marksa, borbene operacije ne bi trebale prijeći granice Korejskog poluotoka.

4.4.2013.
11:42
Screenshot (CNN)
VOYO logo

CNN je u četvrtak objavio simulaciju mogućeg rata između dviju Koreja pod nazivom "Kako bi se mogao odvijati rat u Sjevernoj Koreji".

Prema predviđanjima umirovljenog američkog generala JamesaMarksa, borbene operacije ne bi trebale prijeći granice Korejskog poluotoka.



Umirovljeni general je dodao i kako će vjerojatno Sjeverna Koreja prvo napasti Seul jer Pjongjang može oružje postaviti na planinama sjeverno od glavnog grada Južne Koreje.

Marks smatra i kako bi Sjeverna Koreja mogla Južnu Koreju zasipati projektilima, a s obje obale bi im mogli slati podmornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odobren napad: Sjeverna Koreja pomaknula projektile na istočnu obalu

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Pjongjang je u srijedu navečer objavio da je sjevernokorejska vojska dobila i formalno odobrenje za pokretanje vojnih operacija protiv Sjedinjenih Država, uključujući i nuklearne napade, dok je južnokorejska agencija Yonhap u četvrtak, pozivajući se na više vladinih izvora i američke obavještajne podatke, objavila kako je Sjeverna Koreja premjestila projektile srednjeg dometa na svoju istočnu obalu.

Sjeverna Koreja je u četvrtak, drugi dan za redom, zabranila ulazak južnokorejskim radnicima u zajednički industrijski kompleks Kaesong na sjevernokorejskoj strani granice, javljaju agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Industrijska zona Kaesong otvorena je 2004. godine. U njoj djeluju 123 južnokorejske kompanije i zapošljavaju 53 tisuće sjevernokorejskih radnika. Radi se uglavnom o tekstilnoj i odjevnoj industriji i industriji bijele tehnike.

Kompleks je otvoren u vrijeme dobrih odnosa dviju zemalja. Južnoj Koreji u interesu je bila, i danas je, iznimno jeftina radna snaga sa sjevera, a Pjongjangu je to prilika da se domogne većih količina toliko potrebne čvrste valute. Južnokorejci uglavnom rade u upravi i trebaju im dnevna dopuštenja sjevernokorejskih vlasti za ulazak u zonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo